Ortaklık yaptıkları iş insanlarını yağmaya teşebbüs etmekle suçlanan çeteye dava

Ortaklık yaptıkları iş insanlarını yağmaya teşebbüs etmekle suçlanan çeteye dava

Ortaklık yaptıkları iş insanlarını yağmaya teşebbüs ettikleri öne sürülen ve Ahmet Yakut'un elebaşılığını yaptığı belirtilen suç örgütünün 23 üyesine 2,5 yıldan 86 yıl 9'ar aya kadar hapis talebiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Ali Kerim Diler, Aydın Mıstaçoğlu, Ebru Genç, Hasan Çapacı, Yusuf Murat Genç "müşteki", Ahmet Yakut ve Cüneyt Yakut'un da aralarında bulunduğu 23 kişi "sanık" olarak yer aldı.

Ahmet Yakut'un elebaşılığını yaptığı suç örgütünün iş insanlarıyla "ticaret" adı altında iletişime geçtiği belirtilen iddianamede, yapılan ticaret neticesinde örgütün karşı tarafı zarara uğratacak şekilde menfaat elde etme çabası içine girdiği, mağdur tarafın karşı çıkması durumunda ticaretin sona erdiği belirtildi.

İddianamede, örgütte "cemaat" veya "masa" olarak isimlendirilen oluşumlarla hukuksuz şekilde hükümler verildiği, yapılan toplantılar neticesinde mağdurlara sözde masraf adı altında gelişigüzel borç çıkarıldığı anlatıldı. Mağdur tarafın çıkarılan borçları ödememesi durumunda ise doğrudan ve dolaylı tehdit edildiği, devamında kasten yaralama ve kasten öldürme eylemlerinin düzenlediği kaydedildi.

İddianamede, örgüt üyelerinin geçimini çoğunlukla suçtan elde ettikleri ve haksız kazançlarla lüks yaşam sürdürdüklerinin altı çizildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.