Vatandaşın nabzı yoklanıyor

Vatandaşın nabzı yoklanıyor

Geçtiğimiz günlerde trafiğe açılan İstanbul Caddesi'nin Bedesten güzergahına plastik dubalar döşendi.

Caddeye sağlı sollu döşenen dubalar ile vatandaşın nabzı yoklanıyor. Bedesten'e rahat bir nefes aldırmak isteyen Büyükşehir Belediyesi önceki aylarda esnafın standlarına 50 santim kuralı getirmişti. Ardından da Bedesten'nin birçok yerine araç trafiği kapatılmıştı.Trafik akışını rahatlatmak için de araçların cadde kenarına park yapmaması için dubalar döşendi.

İlerleyen günlerde ise plastik dubalar yerine demir dubaların monte edilmesi bekleniyor. Demir dubaların monte edilmesi ile birlikte esnaf ile vatandaşın dükkan önlerine ve kaldırımlara araçlarını park edilmesinin engellenmesi hedefleniyor.

bedesten-trafik-(1).jpg

DEMİR DUBALAR MONTE EDİLECEK

Öte yandan demir dubaların kaldırıma montelenmesi ile yayaların da kaldırımda rahatlıkla yürüyebilmesine imkan sağlanıyor. Kaldırım üzerine park yapılan araçları engellemeye çalışan Büyükşehir Belediyesi yapmış olduğu çalışma ile Bedesten'deki trafik akışının daha rahat sağlanmasını amaçlıyor.

Bedesten esnaf ise uygulamanın trafiği rahatlatma açısından uygun olacağını belirterek, “Cadde ilk başta tamamen trafiğe kapatılmıştı. Ardından bu şekilde trafiği açtılar. Trafiğe açıılr açılmaz dükkan önleri, cadde kenarları ve Aziziye Camii çevresi park haline geldi. İsabetli bir uygulama olacak. Bedesten'deki görüntü kirliliğinin de önüne geçilmiş olacak. Zaten birçok yere araç giremiyor. Birçok esnaf caddenin trafiğe açılmasını eleştiriyor. Ama bu şekilde bir uygulama gelirse dükkan önleri de rahatlamış olur” dedi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum