Vatandaş duvarlara yazılanlardan rahatsız

Vatandaş duvarlara yazılanlardan rahatsız

Konya şehir meydanındaki görüntü kirliliği, dikkatlerden kaçmıyor. Şehrin farklı noktalarındaki binaların duvarlarının üzerine yazılan yazılar, şehrin silüetini bozuyor. Yılda binlerce yerli ve yabancı turist ağırlayan Konya'ya, bu görüntüler yakışmıyor

İşlek caddelerde bulunan binaların duvarlarına, boş duvarların üstüne ve sokak duvarlarına kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından sprey boyalarla yazılan yazılar, görüntü kirliliğine neden olmaya devam ediyor.  Kimisi sevgilisine olan duygularını boş duvarlara yazarken kimi de ideolojik düşüncelerini yansıtıyor. Durumdan rahatsız olan vatandaş, yetkililerin bu yazıları silmesini istiyor. Vatandaş ise en çok küfür içerikli yazılara tepki gösteriyor.  Şehrin en işlek yerlerinden biri olan Mevlana Caddesi üzerindeki ara sokak duvarları da yazıdan geçilmiyor.  Başıboş görüntülerin oluştuğu alandaki duvarların boyanması ise çevredeki vatandaşların en büyük istekleri arasında yer alıyor.

ESNAFTAN İLGİNÇ YÖNTEM

Boş duvarlara yazı yazılmasından rahatsız olanlar kadar, bulduğu boş alana yazı yazarak para kazanmaya çalışanlar da var. Yıllardır bitmeyen ve ağır kış şartlarından dolayı çalışmaları aksayan tarihi Buğday Pazarı projesi için etrafı çevrilen alanın korumalıkları, çevredeki esnafın tablosu oldu. Dertli olan ve dükkanı işlemez hale gelen bir esnaf,  korumalıkların üstüne yazdığı yazı ile müşteri çekmeye çalışıyor. Esnaf, “Önceden burada bir sürü eleman çalıştırırdım. Proje başlatıldığı an işlerimiz durdu. Çay ocağım içeri tarafta. Vatandaşlar göremiyor. Çareyi korumalıkların üstüne yazı yazmakta buldum. Açlıktan öleyim mi? Biliyorum, görüntü güzel değil. Ayrıca Konya'ya da yakışmıyor. Buraya havalar ısındığı için daha çok turist gelecek. Uygun olmayabilir fakat başka çarem kalmadı” dedi.

GÖZ ZEVKİMİZ BOZULUYOR

Şehrin farklı noktalarındaki küfürlü duvar yazıları apartman sakinlerini ve yazının bulunduğu bölgeden geçen vatandaşları rahatsız ediyor. Vatandaş, ailesi ile küfürlü yazıların yer aldığı cadde ve sokaklardan geçince rahatsızlık yaşadığını belirtiyor. Yazır Mahallesi Şafak Caddesi üzerindeki apartmanda oturan bir vatandaş, evinin karşısındaki boş bir arsanın içinde bulunan prefabrik evin üstüne yazılan yazıdan dolayı balkona çıkıp oturamadığını da ifade etti. Vatandaş, “İnsanlar, nasıl bu kadar bozuldu anlam vermekte güçlük çekiyorum. Vatandaşların toplumsal sorumlulukları var. Rahatsızlık sadece gürültü ile olmaz. Göz zevkimiz de bozuluyor. Bu işle ilgilenen yetkililer hiç böyle bir tablo ile karşı karşıya kalmıyor mu? Ailesi ile birlikte zaman geçirecek alanda böyle ahlaksız yazılara rastlasa ne yapar?” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.