Konya'nın yağmur hasreti sürüyor!  Sıcaklıklar artacak

Konya'nın yağmur hasreti sürüyor! Sıcaklıklar artacak

Uzun süredir yağmur bekleyen Konyalıların hasreti dinmek bilmiyor. Şehirde yağmur duasına çıkan vatandaşlar, kuraklık nedeniyle büyük bir beklenti içine girse de bu hafta yağış yok

Uzun süredir yağmur bekleyen Konyalıların hasreti dinmek bilmiyor. Şehirde yağmur duasına çıkan vatandaşlar, kuraklık nedeniyle büyük bir beklenti içine girse de, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son verilere göre Konya'da bu hafta yağış beklenmiyor.

YAĞIŞSIZ GEÇECEK BİR HAFTA

Meteoroloji uzmanlarının yaptığı açıklamalara göre, yeni hafta itibarıyla Konya’da yağışsız bir hava hakim olacak. Özellikle çiftçilerin sabırsızlıkla beklediği yağmur, bu hafta da gelmeyecek. Hava sıcaklıklarının ise ortalama 15-16 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

aiea.jpg

KURAKLIK ENDİŞESİ ARTIYOR

Kış öncesi beklenen yağışların gelmemesi, tarım sektörü başta olmak üzere birçok alanda endişeleri artırıyor. Konyalılar, yağışsız geçen günlerin etkilerini hissetmeye başlarken, su kaynaklarının da alarm verdiği kaydediliyor.

SONBAHAR BEKLENTİSİ

Uzmanlar, önümüzdeki haftalarda Konya’nın yağış almasını umuyor. Ancak bu hafta için alınan verilere göre, Konya’nın yağmur hasreti bir süre daha devam edecek gibi görünüyor.

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.