Vali Yazıcı: Köylerde Yaşamayı Daha Cazip Hale Getirmeliyiz

Vali Yazıcı: Köylerde Yaşamayı Daha Cazip Hale Getirmeliyiz

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, iletişim ve ihtiyaçların artmasından dolayı kente olan göçün engellenmesi için köylerde yaşamanın daha cazip hale getirilmesi gerektiğini söyledi.Yozgat Hizmet Birliği, Vali Abdulkadir Yazıcı başkanlığında...

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, iletişim ve ihtiyaçların artmasından dolayı kente olan göçün engellenmesi için köylerde yaşamanın daha cazip hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Yozgat Hizmet Birliği, Vali Abdulkadir Yazıcı başkanlığında toplandı. Özel İdare Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Adnan Daldal, merkeze bağlı köy muhtarları ve meclis üyeleri katıldı. Vali Abdulkadir Yazıcı, toplantıda yaptığı konuşmada, bütün Yozgatlıların kendi köylerinde, kendi ilçe ve illerinde daha fazla süre ile kalmalarını sağlamak için altyapının, öncelikle de su sıkıntısının giderilmesi gerektiğini vurguladı.

İletişimin ve ihtiyaçların hızla artmasından dolayı köyden kente zorunlu olarak büyük bir göç yaşandığını ifade eden Vali Yazıcı, "İletişimin hızlandığı bu çağda köyden kente göç de hızlandı. İnsanlar köylerinde yaşamamayı veya yaz mevsiminde yaşamayı tercih etmeye başladılar. Doğdukları, çocukluk ve gençlik yıllarının geçtiği yerleri bırakmak istemiyorlar. Peki, köyde yaşamayı cazip hale getirebilmeyi veya köyde daha uzun süre yaşamayı sağlayabilmeyi nasıl temin edeceğiz. Bizler bunun hesabında, düşüncesinde ve peşinde olmalıyız. Çamaşır makinesini çalıştırdığında suyu akmayan hanım köyde durmayı tercih etmez. Musluğu açtığı zaman bulaşığını yıkayacak suyu bulamayan veya yıkanmak için, abdest almak için suyunu bulamayan vatandaşımız köyde kalmayı tercih etmeyeceklerdir. Köyde rızkını bulamayan insan başka yere gider. Köyde tarlasını rahat sulayamayan insan tarlasını ekmez. Bu nedenle güzel ve kalıcı işler yapmamız gerekmektedir." dedi.

Su kullanımına da dikkat çeken Vali Yazıcı, herkesin adaletli bir şekilde su kullanması gerektiğini söyledi. Yazıcı, şöyle dedi: "Köylerde en büyük problemimiz sudur. Köylerimizin yüzde 80’inde düzgün bir su rejimi kullanılsa su sıkıntısı olmayacaktır. Bunun için de su sayacı önemli. Gelin biz bu sene bütün köylerimizde her haneye su sayacı taktıralım, bunu da okuyalım. Sonra herkes kullandığı su kadar para versin. Göreceğiz ki herkes kullandığı suyun parasını verirse boşa akan su olmayacak. Her açıdan tasarruf etmiş olacağız. Bunu da Merkez Hizmet Birliği marifetiyle yapalım, hem muhtarlarımız hem de vatandaşlarımız rahat etsin."

Köylerde küresel ısınma ile birlikte en büyük sorunun içme suyu problemi olduğunu söyleyen Yazıcı, "Şu an önemli problemimiz içme suyu ve küresel iklim değişikliğini de göz önüne alırsak, daha büyük sıkıntılar bizi bekliyor. Bu konuda kalıcı çözümler üretmemiz gerekiyor. Bir birimize karşı su transferlerinde anlayışlı olmamız lazım. Su, hayattaki dört asli unsurdan bir tanesidir. Mevla’nın insanlara verdiği olmazsa olmazlarındandır. Sırasıyla sorunları halledip diğerine geçmeliyiz. Bu sene içme suyu sorununu beraberce çözeceğiz, sisteme bağlayacağız. Su problemi çözüldüğünde, köyde yaşayan veya tatil için köye giden vatandaşlarımız rahat edecektir." şeklinde konuştu. Vali Yazıcı'nın konuşmasının ardından muhtarlar söz alarak köylerinin sorunlarını dile getirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.