Vali Yazıcı: Bu Yıl 397 Kilometre Yol Çalışmamız Olacak

Vali Yazıcı: Bu Yıl 397 Kilometre Yol Çalışmamız Olacak

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, yol çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirterek, İl Özel İdaresi tarafından 95 kilometre birinci kat, 302 kilometre ikinci kat olmak üzere toplam 397 kilometre yol yapım çalışmalarının olacağını...

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, yol çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirterek, İl Özel İdaresi tarafından 95 kilometre birinci kat, 302 kilometre ikinci kat olmak üzere toplam 397 kilometre yol yapım çalışmalarının olacağını söyledi.

Vali Abdulkadir Yazıcı, beraberinde Vali Yardımcısı Adnan Daldal, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Fazlı Açıkgöz ile Dambasan ve Çadırardıç Köyleri arasında devam eden 1. Kat asfalt çalışmalarını inceleyerek, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hüseyin Ahi'den çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Vali Yazıcı, incelemeler sonrası yaptığı açıklamada, Köy yollarında çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, "İl Özel İdaresi olarak bu yıl 95 km birinci kat ve 302 km ikinci kat olmak üzere toplam 397 km yol çalışmamız olacak. Bu çalışmalarımızda 180 km yolumuz bitmiş durumda. Geriye kalan yollarımızda ekiplerimizin gayretli çalışmaları ile en kısa sürede tamamlayarak vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Özel İdare çalışanlarımıza kolaylıklar diliyorum." dedi.

Yol çalışmaları incelemesinin ardından Haydarbeyli köyünü ziyaret eden Vali Yazıcı, köy sakinleri ile sohbet etti. Burada köy camiinde Yaz Kur’an Kursuna giden çocuklarla da ilgilenen Yazıcı, çocuklara, kurs dönemi bitmeden tekrar köye gelerek bazı hediyeler vereceği sözünü verdi. Daha sonra Dambasan köyüne uğrayan Vali Yazıcı, köy harman yerinde nohut hasadı yapan çiftçilerle birlikte nohut hasadı yaptı. Vali Yazıcı, eline aldığı anadutla nohutları patosa nohut birlikte harman yerinde bir yılın emeği sonucu ürettiği nohutları patos makinesine atan çiftçiye bir süre yardım etti. Çiftçinin bin bir zorluklarla ürettiği nohutların bereketli olmasını dileyen Vali Yazıcı, nohutları patos makinesine atarken gençliğinde köyde yaptığı çiftçilik günlerini hatırladığı söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.