Vali Mutlu Ve Aileler Arama Çalışmalarını Yerinde İzledi

Vali Mutlu Ve Aileler Arama Çalışmalarını Yerinde İzledi

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kumburgaz'da denizde kaybolan gençlerin aileleri ile birlikte arama çalışmalarının yapıldığı bölgeye gitti. Çalışmaları izleyen Vali Mutlu ve aileler akşam saatlerinde Büyükçekmece’ye geri döndü.İstanbul...

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kumburgaz'da denizde kaybolan gençlerin aileleri ile birlikte arama çalışmalarının yapıldığı bölgeye gitti. Çalışmaları izleyen Vali Mutlu ve aileler akşam saatlerinde Büyükçekmece’ye geri döndü.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kumburgaz'da denizde kaybolan gençlerin aileleri ile birlikte Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı gemiye binerek kayıp gençlerin arandığı bölgede yapılan çalışmalara katıldı. Vali Mutlu ve aileler çalışmalarını izleyip bilgi aldıktan sonra saat 17.30 sıralarında Büyükçekmece’ye geri döndü.

Vali Mutlu yapılan çalışmalar hakkında bir açıklamada bulundu. Gençlerin kaybolduğu 17 Ağustos günün büyük bir üzüntüye vesile olduğunu aktaran Vali Mutlu, “5 sevgili yavrumuzu Büyükçekmece’de maalesef denizde kaybettik. Ve o günden bu yana arıyoruz. Bir tanesine ulaştık, bu bizim tesellimiz. Geriye kalan 4 yavrumuzu arama çalışmalarımız devam ediyor. Öncelikle büyük acı içerisinde olan ve sabırla yavrularını bekleyen ailelerimize geçmiş olsun dileklerimi bir kez daha paylaşmak istiyorum.” dedi.

Olayın duyulmasından itibaren çok yoğun bir koordinasyon çalışmasıyla denizde ve kıyılarda arama faaliyetinin sürdürüldüğünü kaydeden Vali Mutlu şöyle devam etti: “Bu çalışmaların içerisinde Sahil Güvenlik Komutanlığımız ile birlikte bilahare talep etmiş olduğumuz Deniz Kuvvetlerimizin unsurları, ayrıca Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı unsurları, AFAD, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve farklı kuruluşlar iştirakleri ile Sahil Güvenlik Komutanlığımızın koordinesinde arama faaliyetlerini takip ediyoruz, sürdürüyoruz. Bugün de değerli ailelerimize alanda yapmış olduğumuz çalışmaları aynı yoğunlukta devam ettirdiğimizi ve nasıl bir çalışma planı içinde olduğumuzu yerinde gösterebilmek amacıyla kendilerini misafir ettik. Davetimize ailelerin hemen hemen büyük bir bölümü, anne, baba ve kardeşler iştirak ettiler. Bugün yoğunlukla arama yaptığımız Güney Marmara Bölgesi’nde harekatın nasıl icra edildiği konusunda da detaylı bilgilendirme yaptık.”

Aramaların ne kadar süreceğinin sorulması üzerine Vali Mutlu, “Şu ana kadar Marmara Denizinde önemli bütün alanlarda gelen bütün ihbarları değerlendirmek suretiyle çalışmalarımızı sürdürdük. Sevgili yavrularımızı ailelerine teslim edebilmek için devletimizin bütün kaynaklarını seferber etmeye devam edeceğiz. Ailelerimizin evlatları milletimizin evlatlarıdır, elbette ki ateş düştüğü yeri yakar biz bu acıyı milletle paylaşıyoruz. Bu faaliyetleri elbette ki biz ümitlerimizi sonuna kadar koruyarak yoğun bir şekilde sürdürmeye gayret edeceğiz.” cevabını verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.