Vali Karaloğlu’ndan Memurlara 'Etik Kurallar' Hatırlatması

Vali Karaloğlu’ndan Memurlara 'Etik Kurallar' Hatırlatması

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, kamu görevlilerinin görevlerini ifa ederken, uymaları gereken 'etik kurallar' olduğunu söyledi. Vali Karaloğlu, "Bu kuralların kaynağı kimi zaman örf ve adetler, kimi zaman dini inançlar, kimi zamanda hukuki normlardan...

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, kamu görevlilerinin görevlerini ifa ederken, uymaları gereken 'etik kurallar' olduğunu söyledi. Vali Karaloğlu, "Bu kuralların kaynağı kimi zaman örf ve adetler, kimi zaman dini inançlar, kimi zamanda hukuki normlardan kaynaklanabilir." dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Merinos Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 'Mülki İdari Amirleri ve İlçe Belediye Başkanları Etik Liderlik' seminerine katıldı. Seminer de konuşan Vali Karaloğlu, şunları kaydetti: "Kamu görevlilerinin görevlerini ifa ederken, uymaları gereken 'Etik Kurallar' vardır. Bu etik kuralların kaynağı kimi zaman örf ve adetler, kimi zaman dini inançlar, kimi zamanda hukuki normlardan kaynaklanabilir. Bizler mülki idari amirleri olarak veya belediye başkanları olarak, hem bulunduğumuz kurumların, hem de yönettiğimiz kentlerin liderliğini yaptığımızdan dolayı, etik kuralların, prensiplerin uygulanması ve takibi noktasında da görevlerimiz var."

Semineri gerçekleştiren, Başbakanlık Etik Kurulu Başkanı Prof.Dr. Sedat Murat'ta seminere katılanlara; "Etik değerlerin topluma yerleşmesinde sizler gibi yönetici konumunda bulunanlara büyük görevler düşüyor." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.