Vali Karaloğlu: Yerli Otomotivde Aranan Babayiğitler Bursa'da Var

Vali Karaloğlu: Yerli Otomotivde Aranan Babayiğitler Bursa'da Var

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa'da faaliyet gösteren Güleryüz Cobra fabrikasında incelemelerde bulundu.Vali Münir Karaloğlu'nu fabrika girişinde Yönetim Kurulu Başkanı İ. Hakkı Keskin, Fabrika Müdürü Mustafa Demirci tarafından karşılandı.Fabrika...

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa'da faaliyet gösteren Güleryüz Cobra fabrikasında incelemelerde bulundu.

Vali Münir Karaloğlu'nu fabrika girişinde Yönetim Kurulu Başkanı İ. Hakkı Keskin, Fabrika Müdürü Mustafa Demirci tarafından karşılandı.

Fabrika Müdürü Mustafa Demirci tarafından verilen brifingin ardından üretim bantlarını gezen Vali Karaloğlu, "Bu gün Bursa'mızın medarı iftiharlarından Güleryüz Cobra Otobüs Fabrikasını ziyaret ettik. Önce çalışmalar hakkında brifing aldık. Sonra fabrikada ki üretim bantlarını gezdik. Burada görmüş olduklarım bizi fazlasıyla memnun etti.” dedi.

Otomotivde aranan babayiğitin Bursa’dan çıkacağını bildiren Karaloğlu, “Türkiye'de yerli otomotiv konusunda aranan babayiğitler Bursa'da var. Yüzde 75 oranında yerlilik oranı olan hem CNG ve Euro 6 Diesel toplu taşıma araçları üretimi yapılan fabrika, araçları dünyada 30 ülkeye ihraç ediyor. Ben sahiplerini kutluyorum, kendileri biraz mütevazi olduklarından sesleri fazla çıkmıyor ama bundan sonra biz buradayız demeleri gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Yerli üretim yapıp, yerli sanayinin gelişmesine yardımcı olan firmaların desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Münir Karaloğlu, “Devlet kurumları olarak, yerel yönetimler olarak ve hem de özel sektör olarak birbirimize destek olursak Türkiye'de ki yerli sanayi gelişmiş olacak. Ülkemizin hedef gösterdiği 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefine daha çabuk ulaşmış olacağız.” şeklinde konuştu.

İncelemelerin ardından Vali Karaloğlu, satışa hazır otobüsün direksiyonuna geçerek aracı test etti. 1967 yılından bu yana Bursa'da otobüs üreten fabrika Güleryüz Cobra markası ile yurt içi ve yurt dışına toplu taşıma araçları ihraç ediyor. 30 ülkeye ihracat yapan fabrikada 10 ayrı model aracın yanı sıra, özel istek üzerine VİP otobüste üretiliyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.