Vali Güzeloğlu’ndan İstiklal Marşının Kabulü Günü Mesajı

Vali Güzeloğlu’ndan İstiklal Marşının Kabulü Günü Mesajı

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İstiklal Marşı’nın 95’nci yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 12 Mart 1921 tarihinde kabul edilen İstiklal Marşı’nın 95...

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İstiklal Marşı’nın 95’nci yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 12 Mart 1921 tarihinde kabul edilen İstiklal Marşı’nın 95’nci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vali Güzeloğlu, mesajında, “Türk Milleti’nin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 95’nci yıldönümünü kutluyoruz. Yaşadığı dönemde bu aziz vatanın içinde bulunduğu durumu, çekilen ıstırapları yüreğinde hisseden Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşının çetin dönemlerinde Anadolu’yu karış karış dolaşmış, şiirleri ve yazıları ile milli mücadelenin manevi ve fikir cephesini inşa ederek, milletimize moral, cesaret ve ümit aşılamış, istiklal ruhunun iliklerimize kadar işlemesini sağlamıştır. İstiklal Marşı ile de milletimizin karakterini, duygu ve ruh dünyasını, hürriyet ve özgülük tutkusunu, milli ve manevi değerleri en güzel şekilde ifade ederek, vicdanların sesi olmuştur. Yüksek ahlakı, etkileyici kişiliği, toplumsal sorunları yürekten anlatışı, Mehmet Akif Ersoy’u İstiklal Marşımızın şairi olması kadar, daima milletimizin ortak bir değeri olmasını sağlamıştır. Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Marşımızın kabulünün 95’nci yıldönümünü kutluyor, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve Milli Mücadelemizin tüm Kahramanlarını minnet, şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.