Vali Güner: Jeotermalden Daha Fazla Konut Yararlansın

Vali Güner: Jeotermalden Daha Fazla Konut Yararlansın

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar’ın konut ve otel ısıtmasında kullandığı kendi doğal enerjisi olan jeotermal enerjiyi daha fazla alanda kullanması gerektiğini söyledi. Güner, Afyon Jeotermal A.Ş(AFJET) Genel Müdürlüğü'nü...

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar’ın konut ve otel ısıtmasında kullandığı kendi doğal enerjisi olan jeotermal enerjiyi daha fazla alanda kullanması gerektiğini söyledi. Güner, Afyon Jeotermal A.Ş(AFJET) Genel Müdürlüğü'nü ziyaretinde yatırım planlaması yapılıp rezervlere göre fiziki bir inceleme ve fizibilite raporu hazırlanıp ısıtılan bölgelerin genişletilebileceğini belirtti.

Ziyaret sırasında sistem hakkında bilgi veren AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, 16 bin aboneye hizmet verdiklerini söyledi.16 kilometrelik mesafeden 90 santigrat derece sıcaklığında termal suyu getirdiklerini burada 45 dereceye düşürülüp konutlarda ısıtma amaçlı olarak kullandıklarını belirten Ulutürk, ısıtma kullandıkları suyu geri dönüşümüyle tekrar yeraltrına gönderdiklerini belirtti. Ulutürk, “Ama yaz-kış 88 santigrat derecede otellerde kullanmaları için termal suyu gönderiyoruz. 10 bin yatağa kadar termal su taahhüt vardır. Şimdi mevcutta 6 bin yatak kapasitede termal su gönderiyoruz. Yeni yapılan otellerle 4 bin yatak kapasite eklendiği zaman, kapasitemizi tamamen kullanmış olacağız. Kullanım suyunda hiç bir sorunumuz yok.” dedi.

Vali Güner, inceleme sonrasında yaptığı konuşmada Afjet'in toplam 86 personelle 16 bin civarında konuta hizmet götürüldüğünü kaydetti. Güner, "Bu bence iyi bir rakamdır. Başarılı bir grafiktir. Yani şehrin yüzde 25 ısıtılıyor. Termal konusunda, hat konusunda yeni icatları olan, yeni buluşları olan yeni tavsiyeleri olan iş adamlarını ve teknik elemanları da Afjet’e devet ediyoruz. Her türlü yeni fikre, yeni vizyona, yeni icatlara, termalle ilgili dünyadaki uygulanan sistemleri Afjet olarak uygulamaya hazırız." diye konuştu.

Bu tür önerileri olanlara ve bütün Türkiye’ye çağrıda bulunduğunu ifade eden Güner, yurt dışındaki Afyonlulara da çağrıda bulunduğunu önerilere açık olduklarını anlattı.

.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.