Vali Çakacak Tıp Bayramı’nı Kutladı

Vali Çakacak Tıp Bayramı’nı Kutladı

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, sağlık çalışanlarının, mesai mefhumu gözetmeksizin insanı yaşatma idealiyle çalıştıklarını belirterek, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.14 Mart T...

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, sağlık çalışanlarının, mesai mefhumu gözetmeksizin insanı yaşatma idealiyle çalıştıklarını belirterek, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Vali Çakacak, vatandaşlarına sağlıklı yaşam imkanı sağlamanın yanında hızlı, güvenli, etkili ve kaliteli bir sağlık hizmeti sunmanın gelişmiş devletlerin en önemli görevlerinin başında geldiğini kaydetti. Çakacak mesajında, “Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden en üst düzeyde faydalanması, sağlık çalışanlarının daha iyi şartlarda görev yapmasına imkan sağlayacak modern donanımlı araştırma ve uygulama merkezlerinin kurulması, yeni teknoloji ve yöntemlerinin sektöre kazandırılması ve etkin sağlık politikalarının uygulanması gibi çok önemli reform ve yatırımların hayata geçmesiyle sağlık sektörümüzde köklü bir değişim ve dönüşüm süreci başlamıştır. Sağlık sektöründe gerçekleştirilen bu değişim ve dönüşüm sonucu ülkemiz, sağlık alanında gelişmiş ülkeler seviyesine çıkmış, uluslararası düzeyde takdirle karşılanarak örnek gösterilen bir konuma ulaşmıştır” dedi.

Bu başarının herkes için bir gurur kaynağı olduğunu belirten Çakacak, “Bu başarıda, vatandaşlarımıza sunulan sağlık hizmetlerinin standardının yükselmesinde, tesis ve donanım yatırımları yanında sağlık çalışanlarımızın özverili, sabırlı ve hoşgörülü bir şekilde gece gündüz demeden çalışarak üstlendikleri görevi yerine getirmelerinin rolü büyüktür. Sağlık çalışanlarımızın gerek nitelik gerekse nicelik olarak vatandaşlarımıza sağlık hizmetlerinin sunulması noktasında ulaştığı seviyenin yanında ulusal ve uluslararası düzeyde tıp biliminin gelişimine katkı sağlayan başarılı çalışmaları bizleri gururlandırmaktadır. Sağlık çalışanlarımızın yoğun insan sevgisi ve mesleklerine olan inançları ile yerine getirdikleri bu hizmetleri, sağlık hizmeti alan vatandaşlarımızın onlara olan teveccühü ve güveni ile en güzel şekilde karşılığını bulmaktadır” ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanlarına karşı zaman zaman şiddet uygulanmasının ise toplum vicdanını yaraladığının altını çizen Çakacak, şunları kaydetti: “Mesai mefhumu gözetmeksizin insanı yaşatma idealiyle kutsal mesleklerini icra eden ve insanlarımıza daha sağlıklı bir yaşam sunmak için özveriyle çalışan başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.