Vali Aydın: Seçimler bitti şimdi çalışma zamanı

Vali Aydın: Seçimler bitti şimdi çalışma zamanı

İl Genel Meclisi Üyeleri, Vali Osman Aydının Özel İdare Sosyal Tesislerinde verdiği yemekte bir araya geldi.

20 dönem İl Genel Meclisi Üyeleri yemekten sonra tek tek kendilerini takdim ederek birbirlerini tanıma imkânı buldu. Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, kısa bir selamlama konuşması yaptı. Ardından Özel İdarenin faaliyetlerini anlatan sinevizyon gösterimi sunuldu. Daha sonra protokol konuşmalarına geçildi. İlk olarak kürsüye Mecliste gurubu bulanan Milliyetçi Hareket Partisi Gurup Başkanvekili Yılmaz Ünal geldi. Yılmaz, “20. dönem il genel meclisi üyeleri olarak önemli bir çalışma sergilemek zorundayız. Halkımız bize muhalefet görevi vermiştir. Buna saygı duyuyoruz. Daha önceki dönemlerde olduğu gibi 20 dönemde de doğru bildiklerimizi söylemeye devam edeceğiz. Yapılan icraatlar doğru ise destek vermeye yanlış ise yapılan yanlışları anlatacağız. İktidar ve muhalefetiyle ortak bir çalışma sergileyerek Konya’ya hizmet edeceğiz” dedi.
“Muhalefetin bizlere verecekleri desteklerden dolayı şimdiden teşekkür ediyoruz” diyerek konuşmasına başlayan AK Parti Gurup Başkanvekili Süleyman Selçuk ise “Seçim öncesi köylere gittim. Köylerin boşaldığını gördüm. Oradaki insanlar özel idaremizin hazırladığı imkanlardan istifade etmiş ise de ekonomik yönden bir takım sıkıntılarla karşılaştıkları belli. Bu insanlar tarım ve hayvancılıkla geçiniyorlar. Hükümetimizin desteklerinin dışında bir takım desteklere daha ihtiyaçları var” dedi.
Tanışma ve kaynaşma programlarının her zaman verimli olduğuna dikkat çeken İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi de “Öncelikle yatırım bütçelerinin artırılması konusunda üzerimize düşeni yapacağız. Sizlerinde bildiği gibi mahalli idareler konusunda çok önemli bir gelişme oldu. Yüzde 10 gelişmişlik, yüzde 10 köy sayısı, yüzde 10 yüz ölçümü gibi illere para aktarımı yapılacak. Konya Türkiye’nin en büyük yüzölçümüne sahip olduğu için Konya yüzölçümü konusunda pay alacak. Sadece bununla yetinecek miyiz? Hayır. İşte yol ihtiyacımız ve su ihtiyacımız için bütçenin hepsini kullansak yetmez. Bunun için kaynak üreteceğiz. İddia ediyoruz sözde kalmayacak ve biz adından söz ettiren kararlara imza atan bir meclis olacağız” dedi. 
Kürsüye son olarak Vali Osman Aydın geldi. Artık seçimlerinin geride kaldığının altını çizen Vali Aydın konuşmasında şu görüşlere yer verdi. “Karar organlarının seçimini gerçekleştirdiniz. İl genel meclisinde görev alan başta meclis başkanımıza, gurup başkanvekillerine, meclis başkan vekillerine başarılar diliyorum hayırlı uğurlu olsun. Şu anda 5 yıllık dolu dolu geçirmemizi temenni ediyorum. Hiçbir siyasi düşünce farkı gözetmeksizin hepimiz Konya’nın menfaatlerinde buluşacağız birleşeceğiz. Benden önce konuşan arkadaşlar çok güzel konulara değindiler. Gerçekten heyecanlarını gördüm. Bu heyecan ile bu sorunları çözeceğiz. Tabiî ki her ilin kendine göre sorunları vardır. Önceliklerimizi çok iyi tespit edeceğiz. Fakat bu demek değildir ki diğer görevlerimizi ihmal edeceğiz. Hayır. Diğer görevlerimizi de yerine getireceğiz. Önceliğimiz konusunda biraz daha gayretli olacağız. Önceliğimiz bizim zayıf noktamızdır. Sizler Konya’nın dört bir tarafından geldiniz hizmet edeceksiniz. İnşallah bu hizmetleri hep birlikte gerçekleştireceğiz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.