‘Vakıf eserlerini korumalıyız’

‘Vakıf eserlerini korumalıyız’

Konya Valisi Muammer Erol Vakıflar Haftası dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Konya Valisi Muammer Erol Vakıflar Haftası dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Vakıfları daha iyi tanımak, tanıtmak, sosyal dayanışmanın önemini anlatmak ve insanlardaki yardımlaşma duygusunu geliştirmek amacı ile her yıl Mayıs ayının ikinci haftası “Vakıflar Haftası”nın kutlanıldığını belirten Erol, “Milletimizin yardımlaşma ve dayanışma ruhunu yansıtan vakıflar, toplumsal ilişkilerin güçlenmesine, refahın ve zenginliğin adil bir biçimde paylaşılmasına imkân sağlamakta, sosyal barışın tesisinde, Devletin üzerine düşen sorumlulukları paylaşarak sosyal devlet anlayışın gerçekleşmesinde önemli rol oynamaktadır. Bu anlamda Vakıflar; geçmişin geleceğe taşınması ve yaşatılması açısından önemli görevler yüklenmiş tarihi çok eskilere dayanan ecdat kurumlarıdır” dedi.

Vakıf sevgisini ve karşılıksız yardım etmek üzerine kurulu olan vakıf şuurunu canlı tutmak gerektiğine dikkat çeken Vali Erol, “Bizim inancımız da, örf ve adetlerimiz de yardımlaşmayı ve ihtiyacı olanlara destek olmayı emretmektedir. Ülkemizin tarihi açısından baktığımızda önemli bir geçmişe sahip olan vakıflar, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu Dönemi’nde sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta büyük bir rol oynamış; dini, hukuki ve sosyal müesseseler olarak öne çıkmıştır” diye konuştu.

Konya'da vatandaşa çok önemli hizmetler eden vakıfların olduğunu söyleyen Erol, “Rahmetle, minnetle andığımız aziz ecdadımızdan yadigâr kalan bu vakıf eserlerini korumak, geliştirmek ve bu eserlere yenilerini eklemek hepimizin ortak sorumluluğudur. Ayrıca; vakıfların çalışmalarını şeffaflık anlayışı içersinde, verimlilik ve sorumluluk esasları doğrultusunda gerçekleştirmesi ayrılan kaynakların belirlenen hedefler doğrultusunda akılcı biçimde kullanılması bu kurumların geçmişten gelen saygınlığının ve güvenirliliğinin sürdürülmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Vakıflarımızın yaşatılarak geleceğe taşınması, vakıf bilincinin geliştirilmesi ve herbiri bir sanat eseri olan ecdat yadigârı vakıf eserlerimizin en iyi şekilde korunması açısından "Vakıf ve Sanat” temasının işlendiği bu yılki Vakıflar haftasında yapılan etkinliklerin de önemli bir işlevi yerine getireceğine inanıyor, tüm vakıf temsilcilerimizin, üyelerinin, çalışanlarının ve Milletimizin "Vakıflar Haftasını" kutluyor, saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.