Uyuşturucuya karşı farkındalık arttırıldı

Uyuşturucuya karşı farkındalık arttırıldı

Konya İl Emniyet Müdürlüğü, zehir tacirlerine darbe indirdiği gibi yıl boyunca gençleri ve ailelerini de bilinçlendirdi. Eğitim programlarına aralıksız devam eden İl Emniyet Müdürlüğü, tüm bu çalışmalarla farkındalığı artırmayı amaçladı

2021 yılı Konya'da uyuşturucu ile mücadele yılı oldu. Emniyetin operasyonlarıyla zehir tacirlerine göz açtırılmadı. 3 bin 46 olayda 3 bin 997 kişi yakalandı. Adliyeye sevk edilip yargılanan kişilerden 454’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Konya İl Emniyet Müdürlüğü operasyonların yanı sıra yıl boyunca farkındalık çalışmalarına da imza attı. Eğitim programlarıyla hem gençler hem de aileleri bilinçlendirildi.

EMNİYET ZEHİR TACİRLERİNE DARBEYİ VURDU

Konya İl Emniyet Müdürlüğü 2021 yılı Narkotik Suçlarlar Mücadele istatistiklerini paylaştı. Yapılan operasyonlarda 3 bin 46 olayda 3 bin 997 kişi yakalandı. Konya İl Emniyet Müdürlüğü, 2021 yılında zehir tacirleri ve uyuşturucu satıcıları göz açtırmadı. Tüm birimlerinde olduğu gibi Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde de 2021 yılında yapılan operasyonlarda zehir tacirleri ve sokak satıcılarına darbe üstüne darbe vuruldu.

NARKOTİK EKİPLERİ ZEHİR TACİRLERİNİN KORKULU RÜYASI OLDU

Konya’da zehir tacirlerinin korkulu rüyası olan Narkotik Ekipleri Konya'da iğne deliğine girerek binlerce operasyonla uyuşturucu satılması ve kullanılmasına izin vermedi. Narkotik Şube Müdürlüğü yaptığı operasyonlarda kümesin 2 buçuk metre altına çuvallarla gömülen, pelüş oyuncakların, pişmaniye kutularının içine saklanan, araçların akla gelmeyecek gizli bölmelerine zulalanan yüzlerce kilo ve binlerce adet uyuşturucu maddeyi tecrübeli ekiplerle ve özveriyle çalışarak ele geçirdi.

3 BİN 46 OPERASYON GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yapılan başarılı çalışmalarda uyuşturucu madde üreten / yetiştiren, piyasaya süren, sevk eden ve sokak satıcılığı yapan kişilere düzenlenen operasyonlarda toplam 395,5 kilo uyuşturucu madde, 365 bin 167 adet uyuşturucu hap ve bin 975 kök kenevir ele geçirilerek el konuldu. 2021 yılında yakalanan uyuşturucu madde türleri ve miktarları: 240 kilo esrar, 113 kilo eroin, 333 bin 297 adet sentetik ecza, 31 bin 870 adet ecstasy, bin 200 kilo kokain, bin 975 kök kenevir, 22 bin 558 kilo bonzai, 20 bin 145 kilo metamfetamin maddesi ele geçirilerek el konuldu. 2021 yılı Narkotik Şube Müdürlüğü’nün açıkladığı istatistiklerde toplam 3 bin 46 olay gerçekleşti. Yapılan başarılı operasyonlarda uyuşturucu madde ticareti yapmak / nakletmek, kullanmak, yardım ve yataklık Etmek suçlarından toplam 3 bin 997 kişi yakalandı. Adliyeye sevk edilip yargılanan kişilerden 454’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YIL BOYU FARKINDALIK EĞİTİMLERİ DEVAM ETTİ

Konya İl Emniyet Müdürlüğü’nün Narkotik Suçlarla Mücadelede yaptığı başarılı çalışmaların yanı sıra 2021 yılında gençleri ve aileleri bilinçlendirmek için eğitim faaliyetlerine de devam etti. Narko-tır eğitimleri, lise ve üniversitelerde öğrencilere verilen uyuşturucu maddelere karşı bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimleri ve gençlerin uyuşturucudan uzaklaştırılması için başlatılan ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ projesi kapsamında aileleri çocuklarına karşı bilinçlendirmek için yıl boyunca eğitimler aralıksız devam etti. 2021 Yılı Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) Gençlik Modülü kapsamında verilen Narkorehber faaliyetlerinde, Konya Teknik Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi Bozkır İlçesi Mustafa-Suna Öz Yurdunda toplamda 470 katılımcıya eğitim verildi. Ayrıca 2021 yılı TUBİM Büro Narkorehber faaliyetleri kapsamında, Yeşilay Danışmanlık Merkezi, İl Emniyet Müdürlüğü Personeli, Özel Güvenlik Görevlileri, Denetimli Serbestlik ve İnfaz Kurumu, Karatay Kaymakamlığı ve Ereğli Pomem’de toplamda 1625 kişiye eğitim verildi. 2021 Yılı “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi kapsamında Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Gençlik Spor ve Eğitim Hizmetleri Daire Başkanlığı (KOMEK/ASEM) , Meram Halk Eğitim Merkezi, Selçuklu Halk Eğitim Merkezi, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, İl / İlçe Müftülüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü Personelleri, Kursiyerleri ve Öğrenci Velilerinden oluşan 1349 kişiye eğitim verildi. 2021 yılı “Narkotır Projesi” kapsamında Konya, Karabük, Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, İzmir, Denizli illerinde yapılan 39 çalışmada 16314 kişiye eğitim verildi.

EMRE ÖZGÜL

adsiz.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.