Türk tekstili, Türk markaları hem tekstilde hem konfeksiyonda büyümeye devam edecek

Türk tekstili, Türk markaları hem tekstilde hem konfeksiyonda büyümeye devam edecek

Ticaret Bakanı Bolat, tekstil ve konfeksiyon sektörünü asla ihmal etmediklerini belirterek, "Dünya çapında bir şöhrete ulaşan Türk tekstili, Türk markaları hem tekstilde hem konfeksiyonda büyümeye devam edecekler." ifadesini kullandı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, tekstil ve konfeksiyon sektörünü asla ihmal etmediklerini ve etmeyeceklerini belirterek, "Diğer sektörler için de aynı sözü hep söyledik ve dünya çapında bir şöhrete ulaşan Türk tekstili, Türk markaları hem tekstilde hem konfeksiyonda büyümeye devam edecekler." ifadesini kullandı.

İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) düzenlenen Texhibition Kumaş ve İplik Fuarı (Texhibition İstanbul) kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Bakan Bolat, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, haksız rekabet oluşturan bazı kural dışı ithalat uygulamaları konusunda üreticilerin yoğun şikayetleri olduğunu söyledi.

Bolat, "Aradan geçen 15 ayda Ticaret Bakanlığı olarak gerek İhracat Genel Müdürlüğümüz gerekse İthalat Genel Müdürlüğümüz vasıtasıyla bu sorunların çok büyük bölümünü çözdük." dedi.

Eximbank kaynaklarının, reeskont kredisinin 10 katı artırıldığını belirten Bolat, diğer taraftan döviz bozdurma zorunluluğunun yüzde 80'den yüzde 30'a düşürüldüğünün altını çizdi.

Bolat, şunları kaydetti:

"Biz Bakanlık olarak bütçemizde planlanandan çok daha fazla hibe destekleri verdik. İthalat cephesinde de bize yapılan şikayet başvuruları için gerçekleşen soruşturmalar sonucunda yanlış uygulamalar, haksızlık oluşturan uygulamalara karşı da tereddütsüz önemli kararlar aldık. Bugün Texhibition fuarı giderek büyümekte. Bu da tekstil ve konfeksiyon sektörünün Türkiye için ne kadar önemli ve temel stratejik bir sektör olduğunu göstermekte. Hükümet olarak, devlet olarak, Türkiye olarak tekstil ve konfeksiyon sektörünü asla ihmal etmedik, etmeyeceğiz. Diğer sektörler için de aynı sözü hep söyledik ve dünya çapında bir şöhrete ulaşan Türk tekstili, Türk markaları hem tekstilde hem konfeksiyonda büyümeye devam edecekler.

Yeter ki istişare ile doğru reçetelerde buluşalım, doğru tedbirler alalım ve markalaşma yoluyla, inovasyon yoluyla, kaliteli üretim yoluyla sizlerin dünya arenasında, ticarette daha karlı, daha yüksek fiyatlı ürünler satabilmeniz mümkün olsun demiştik. Bizim bütün aldığımız tedbirler bu doğrultuda oldu. Firma başına 10 milyon lira, yeşil dönüşüme uyum çalışmaları başlatan firmalara danışmanlık hizmetlerinde yüzde 50'ye kadar hibe desteği verme paketidir bu. Bu yola giren firmalar Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın ve Eximbank'ın uygun şartlarda yeşil dönüşüm finansman paketlerini de almaya hak kazanacaklar."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.