Uyuşturucu madde kullanımı artıyor

Uyuşturucu madde kullanımı artıyor

Konya Numune Hastanesi personeline yönelik Madde Bağımlılığı ve Uyuşturucu Maddeler bilgilendirme semineri düzenlendi

Bilgilendireme seminerini Konya Emniyet Müdürlüğü Yetkilisi Polis Memuru Aydın Şahin verdi. Seminere hastane personeli ve Konya Numune Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Halil İbrahim Topatan da katıldı. Seminer açılışında konuşan Op. Dr. Halil İbrahim Topatan, “Uyuşturucu madde kullanımı insanın ruh ve beden sağlığını olumsuz etkileyen durumdur. Uyuşturucu kullanımı insanlarda ve özellikle gençlerde artış göstermekte, Uyuşturucu kullanımı ülkemizde 11 yaşa inmiş durumda. Bu konuda toplum kesiminde herkese görev düşmektedir. Uyuşturucu madde kullanımının zararları saymakla bitmiyor. İnsanı ölümü götüren uyuşturucu kullanımı ülkemize maddi alanda da çok büyük zarar uğratmaktadır” diye konuştu. Op. Dr. Topatan, uyuşturucu madde konusunda hastane personelinin bilgilerini güncellemeleri için böyle bir seminer düzenlediklerini de söyledi.
‘BAĞIMLILIK YAPAN MADDE KULLANIMI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR’
Toplumda bağımlılık yapan madde kullanımının her geçen gün arttığını söyleyen Polis Memuru Aydın Şahin ise, “İnsanlar özellikle gençlerimiz madde kullanımına bir kereden bir şey olmaz diyerek başlıyor. Ancak birçok uyuşturucu madde tek kullanımda insanı bağımlı hale getiriyor. Uyuşturucu madde kullanımı insanın akli, fiziki ve psikolojik dengesizliğe sürüklüyor. Madde kullanımı insan hayatının kısa süreli olmasına neden olduğu gibi ülkeye maddi alanda çok büyük bir zarara uğratıyor” dedi. Uyuşturucu madde satımı piyasasının çok fazla olduğunu belirten Aydın Şahin, “Dünya genelinde 2 trilyon dolarlık uyuşturucu piyasasından bahsediliyor. Bu piyasadan birçok kişi ve kuruluş rant elde ediyor. Bu kuruluşlar insanlar arasında uyuşturucu madde kullanımının artması için her yolu deniyorlar. İnsanlarımızı bu madde kullanımlarından kurtulmalarını sağlanması gerekir” ifadelerini kullandı.
‘KONYA’DA MADDE KULLANIMI ÇOK FAZLA’
Uyuşturucu madde kullanan insanların asabi ve gergin olduklarını da dile getiren Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Madde kullanan insanlar suç işlemeye meyilli hale geliyorlar. Birçok suçun altında bu madde kullanımı yatıyor. Uyuşturucu maddelerin insan sağlığına verdiği zararlar saymakla bitmiyor. Ancak gençlerimiz de bu madde kullanımı artıyor. Konya uyuşturucu madde kullanımında birçok şehirden daha ileride bulunuyor. Son 4, 5 yılda özellikle eroin kullanımı şehrimizde arttı. Uyuşturucu kullanımı insanlara da zeka zehrine neden oluyor. Bu maddeleri kullanan insanlar topluma kazandırılmazsa ülke geleceğinden iyi şekilde bahsetmemiz zordur. Ayrıca birçok ülke insanların uyuşturucu madde kullanımından kurtulmaları için gerekli önlemlerini almış durumda.”
HAKAN ARMUTCU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.