Uyuşturucu Bağımlılarının Mesken Tuttuğu Metruk Bina Yıkıldı

Uyuşturucu Bağımlılarının Mesken Tuttuğu Metruk Bina Yıkıldı

Son zamanlarda gençler arasında kullanımı yaygınlaşan 'sentetik cannabinoid (bonzai)' uyuşturucu maddesi sebebiyle geçtiğimiz 3 Ağostus’ta 19 yaşındaki Furkan Karataş’ın hayatını kaybettiği Bursa’da, uyuşturucu kullanan gençlerin...

Son zamanlarda gençler arasında kullanımı yaygınlaşan 'sentetik cannabinoid (bonzai)' uyuşturucu maddesi sebebiyle geçtiğimiz 3 Ağostus’ta 19 yaşındaki Furkan Karataş’ın hayatını kaybettiği Bursa’da, uyuşturucu kullanan gençlerin mesken tuttuğu metruk binalar yıkılıyor. Bursa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şubesi ekiplerinin tespit ettiği öve içerisinde bonzai içiminde kullanılan düzeneğin de bulunduğu iki katlı metruk bina Yıldırım Belediyesi tarafından yıkıldı.

Son olarak Furkan Karataş’ın 3 Ağustos günü Yıldırım ilçesi Beyazıt Mahallesi'ndeki boş binada bonzai uyuşturucu maddesi sebebiyle ölmesinin ardından şehir genelinde dikkatler metruk binalara çevrildi. Şehir genelinde Bursa Emniyet Müdürlüğü TDP Şubesi ekipleri, madde ve uyuşturucu bağımlılarının mesken tuttuğu binaları tespit ediyor.

ANITLAR KURULU’NA TAKILIYOR

Meydana gelebilecek suçları işlenmeden önce önlemek, suçları azaltmak, suç korkusunu yenmek ve güvensiz yaşam alanlarını daha güvenli hale getirmek amacı ile harekete geçen polis ekipleri, kamera ve fotoğraf makinesi ile metruk binaları didik didik aradı. 2014 yılının Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçesinde ekiplerin belirlediği 44 metruk bina belediye ekiplerince yıkılırken 27 binanın ise yıkılması bekleniyor. Ekiplerin yıkılması yönünde rapor hazırladığı bazı metruk binalar ise Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu’nun iznine takıldığı ortaya çıktı. TDP şubesi ekiplerinin belirlediği metruk binalardan tarihi eser niteliğinde olanların yıkımı için kurulun izin vermesi gerektiği belirtiliyor. Bursa’da 2009 yılından buyana madde bağımlılarının mesken tuttuğu 214 binanın yıkıldığı belirtildi.

YIKILAN BİNADA BONZAİ DÜZENEĞİ BULUNDU

TDP Şubesi ekiplerinin Yıldırım ilçesi Yıldırım Mahallesi Yıldırım Caddesi üzerinde belirlediği metruk bina Yıldırım Belediyesi ekiplerince yıkıldı. Kameralı polislerin didik didik aradığı metruk binada madde bağımlılarının kullandığı bonzai düzeneği ele geçirildi. Pet şişe içerisinde hazırlanan düzeneğin bulunduğu metruk binanın suçluların meskeni haline geldiğini belirten mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda rapor hazırlayan TDP ekipleri, Yıldırım Belediyesi ile irtibata geçti. Yapılan yazışmaların ardından bina Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin de katılımıyla yıkıldı. Başkan Edebali, çarpık yapılaşmaya karşın özel ekiplerin kurulduğunu belirterek, "Metruk binalar maalesef birçok güvenlik problemini oluşturuyor ve özellikle uyuşturucu tacirleri için de bir mekan haline geliyor. Bunları fırsat vermemek adına metruk bina yıkımlarını sürdüreceğiz. Bu konularla ilgili toplumsal duyarlılıkla mücadele etmemiz gerekiyor.Emniyet birimlerimizle birlikte koordineli çalışıyoruz." dedi.

Yıldırım Mahalle Muhtarı Cevat Zengin ise şunları kaydetti: "Bina son olarak Mustafa G.’ü aitti. Fakat kendisi ölünce buna mirasçılarına kaldı. Burada her türlü rezillik var. Fuhuş var, madde kullanımı var. Eşyaları yakıp çevreye zarar veriyorlardı. Binanın yıkılmasını istiyorduk."

Yıkımdan önce içeriye giren görevli, ‘Kimse var mı?’ diyerek son kez binada herhangi birisinin olup olmadığını kontrol etti. Ardından üç yıldır kullanılmadığı belirtilen iki katlı metruk bina yerle bir edildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.