Uü Teknik Bilimler Myo Öğrencileri Üç Yılda Üç Diploma Aldı

Uü Teknik Bilimler Myo Öğrencileri Üç Yılda Üç Diploma Aldı

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, üç yılda üç diploma aldı.2012-2013 eğitim öğretim yılında Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu'ndan ve Uluslararası Ortak Önlisans...

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, üç yılda üç diploma aldı.

2012-2013 eğitim öğretim yılında Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu'ndan ve Uluslararası Ortak Önlisans Programı (UOÖLP) ile İngiltere’den çift diplomayla mezun olan öğrenciler, İngiltere’de bir yıl daha okuyarak mühendis oldu. Böylece üç yılda üç diploma alan öğrenciler ilginç bir başarıya imza attı. Öğrencilerin diplomaları, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek'in de katıldığı törenle verildi.

Uludağ Üniversitesi ile İngiltere’deki City College Brighton and Hove ile Havering/Thames Gateway College arasında sürdürülen Uluslararası Ortak Ön Lisans anlaşması uyarınca, birinci sınıfı Teknik Bilimler MYO Makina (UOÖLP) ve Otomotiv Teknolojisi (UOÖLP) programlarında, ikinci sınıfı İngiltere’de okuyan öğrenciler geçen yıl mezun olup çift diploma aldı.

Diplomalardan biri Uludağ Üniversitesi, diğeri ise 115 ülkede tanınan EDEXCEL akreditasyonuna sahip Higher National Diploması (HND) idi.

Yeterli diploma derecesine sahip öğrenciler, Erdem Mutluergil ve Doğukan Yurtarslan, University of Greenwich'de ve Denizcan Peltek ve Ceyhun Ceylan University of Derby'de bir yıl daha okuyarak mühendislik diplomasını almaya hak kazandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.