Üstel’in annesi suç duyurusu yaptı

Üstel’in annesi suç duyurusu yaptı

Konya’da Kulüplerarası Kickboks İl Birinciliği final karşılaşmasında başına aldığı darbe sonucu hayatını kaybeden 24 yaşındaki Gökhan Murat Üstel’in annesi, yaralı olmasına rağmen oğlunun maça çıkmasına izin verdikleri gerekçesiyle hakem ve an

15 yıl önce ayrıldığı eşi ile oğlunu birer gün arayla kaybeden Gülşen Şan, cumhuriyet savcılığına yaptığı suç duyurusunda oğlunun ölümüne kadar yaşananları ayrıntılarıyla anlattı. 2 yıl öncesine kadar 110 kilo olan Gökhan’ın zayıflamak için spora başladığını, 1,5 yılda 90 kilonun altına düştüğünü belirten Şan, daha önce müsabakalara katılmadığını bildiği oğlunun, kulüplerarası il birinciliği için yarıştığını sağlık ocağından aldığı rapor sayesinde öğrendiğini bildirdi.

FİNAL MAÇINDAN ÖNCE YARALARI VARMIŞ
Oğlunun bu sporu yapmasına başından beri karşı olduğunu ifade eden Şan, şunları kaydetti: 
“İlk gün maçlarından sonra akşam eve döndüğünde dudağı patlaktı, dizlerinde şiş ve morluklar vardı. Ayrıca başının çok ağrıdığını söylüyordu. Sabah aynı şikayetleri devam edince sağlık ocağına gidip ilaç aldı. Maça gitmemesini söyledim.” Sabah uyandığında burnunun kanadığını söyleyen Gökhan’ın uyarılarına rağmen çalan telefona baktıktan sonra evden ayrıldığını bildiren Şan, şunları ifade etti: “Maç sırasında aldığı yumrukla beyin kanaması geçiren oğlumun hastanede başında beklerken maçlarda görevli olan kadın doktor yanıma geldi. Bana sarılarak ‘Bu sporu kaldırmak lazım. Nice babayiğitler gidiyor, bu maçta da bir defa oğlun yere düştüğünde hakem saydırırken ve burnu kanarken ‘Maçı durdurun’ diye bağırdım ama beni dinlemediler. Maça devam ettiler’ dedi.”
Anne Gülşen Şan, yaralı olmasına rağmen oğluna maç yaptırarak ölümüne neden oldukları iddiasıyla maçın hakemi ve oğlunun antrenörü A.O.K. ve maçları düzenleyenler hakkında şikayetçi oldu. Oğluyla ringe çıkan diğer sporculardan şikayetçi olmadığını belirten Şan, onların birbirlerine spor amaçlı vurduğunu, aynı durumun oğlunun rakiplerinden birinin de başına gelebileceğini kaydetti. Gökhan Murat Üstel, 27 Ocak Çarşamba günü 100. Yıl Spor Salonu’nda Konya Kulüplerarası Kickboks İl Birinciliği ağır siklet final karşılaşmasında başına aldığı ters darbe sonucu baygınlık geçirerek Konya Numune Hastanesine kaldırılmıştı. 4 gün sonra hayatını kaybeden Üstel’in cenazesi 1 Şubat Pazartesi günü toprağa verilmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.