Ürdün'de Onbinlerce Kişi, İsrail'in Mescid-i Aksa Saldırılarını Protesto Etti

Ürdün'de Onbinlerce Kişi, İsrail'in Mescid-i Aksa Saldırılarını Protesto Etti

Ürdün'de onbinlerce kişi İsrail'in Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını protesto etti. Sokakları dolduran kalabalık, Ürdün Kralı Abdullah'tan İsrail Büyükelçisini sınır dışı etmesini istedi.İsrail'de aşırı sağcı...

Ürdün'de onbinlerce kişi İsrail'in Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını protesto etti. Sokakları dolduran kalabalık, Ürdün Kralı Abdullah'tan İsrail Büyükelçisini sınır dışı etmesini istedi.

İsrail'de aşırı sağcı bir hahama yönelik silahlı saldırı ve sonrasında radikal Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları bölgede tansiyonu yükseltti. İsrail polisinin dün postalları ile Mescid-i Aksa'nın mihrabını çiğnemesi ise bardağı taşıran son damla oldu. Ürdün'de on binlerce kişi sokağa döküldü ve İsrail'i protesto etti.

Taşıdıkları Ürdün ve Filistin bayrakları ile İsrail aleyhine slogan atan göstericiler, Ürdün yönetiminden İsrail'e karşı tutumunu sertleştirmesini istedi. Göstericiler yaptıkları açıklamada, Ürdün'ün Tel Aviv'deki Büyükelçisini çekmesinin önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca, Kral Abdullah'tan Amman'daki İsrail Büyükelçisini de sınır dışı etmesi talebinde bulundu.

Binlerce kişinin katıldığı gösteride, polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.