Ünüvar: Azerbaycan'da Seçimler Şeffaf Ve Demokratik Yapıldı

Ünüvar: Azerbaycan'da Seçimler Şeffaf Ve Demokratik Yapıldı

AK Parti Adana milletvekili ve Azerbaycan- Türkiye Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Necdet Ünüvar, dün Azerbaycan'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin şeffaf ve demokratik teamüllere uygun olarak geçtiğini söyledi.

AK Parti Adana milletvekili ve Azerbaycan- Türkiye Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Necdet Ünüvar, dün Azerbaycan'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin şeffaf ve demokratik teamüllere uygun olarak geçtiğini söyledi. Seçimde gözlemci olarak bulunan Ünüvar seçimle ilgili izlenimlerini basına değerlendirdi. Ünüvar, Türkiye’den 35 kişilik parlamenter heyetiyle seçime gözlemci olarak katıldıklarını ifade etti. Seçimin demokratik ve şeffaf yapıldığına şahit olduklarını söyleyen milletvekili Ünüvar, sonucun Azerbaycan için hayırlı olmasını diledi.
Türkiye -Azerbaycan ilişkilerine de değinen Necdet Ünüvar, iki ülkenin ilişkilerinin bölgeyi Avrupa'yı hatta dünyayı ilgilendirdiğini söyledi. AK Parti milletvekili Ünüvar, ”Azerbaycan'ın doğal gazı, petrolü Türkiye üzerinden dünyanın çeşitli bölgelerine gidiyor. Dolayısıyla dünyanın enerji güvenliği açısından ilişkilerimiz son derece önemlidir ''dedi. Aliyev'in tekrar seçilmesine atıfta bulunan Ünüvar, yeni dönemde iyi olan ilişkilerin daha iyi bir ivmeyle yükselmesini ümit ettiğini, söz konusu ivmeden başta her iki ülke olmak üzere dünyanın da kazançlı çıkacağını ifade etti.
AK Parti İstanbul milletvekili Belma Satır da yaptığı açıklamada, seçim süresince izledikleri merkezlerde, seçim kurullarında ve valilerle yaptıkları görüşmelerde son derece şeffaf demokrat ve katılım oranının yüksek olduğu bir seçimi gözlemlediklerini dile getirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.