ÜNTED iftar yemeğinde bir araya getirdi

ÜNTED iftar yemeğinde bir araya getirdi

Kısa adı ÜNTED (Üniversite Tarım Gıda Eğitim Danışmanlıklar Ar-Ge San. Tic. A.Ş) olan Tarım Danışmanlık şirketi önceki gün düzenlediği iftar yemeğinde çiftçiyi, öğretim üyelerini, tarım mühendislerini, tarım il ve ilçe müdürlüğü yetkililerini ve şirket ça

Kurulduğu günden bugüne kadar hızlı bir uygulamalı eğitim süreci geçiren ve bu süreci başarı ile tamamlayan ÜNTED’in iftar yemeğine çiftçilerin, öğretim üyelerinin, tarım mühendisleri ve tarım il-ilçe müdürlüğü yetkililerinin yanı sıra S.Ü. Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mevlüt Mülayim ve Konya Milletvekili Faruk Bal’da katıldı. ÜNTED Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kaya, çiftçilere hizmet etmek için 25 mühendis arkadaşı ile hizmet verdiklerini söyledi. Bu yolda tek isteklerinin desteklenmek olduğuna da dikkat çeken Abdullah Kaya, “Amacı tarım sektörünün ve kırsal alanın, kalkınma plan ve stratejileri doğrultusunda geliştirilmesi ve desteklenmesi için gerekli politikaların tespit edilmesi ve düzenlemelerin yapılması olan Tarım Kanununun 5488 sayılı maddesi gereğince kurulan ÜNTED (Üniversite Tarım Gıda Eğitim Danışmanlıklar Ar-Ge San. Tic. A.Ş) çiftçileri Avrupa Birliği standartlarına hazırlıyor. Çiftçimiz ne kadar başarılı olursa biz de kendimizi o kadar başarılı göreceğiz” dedi.

Selçuk üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Cennet Oğuz ise, tarımsal yayın ve danışmanlıkla alakalı yönetmeliğin 2006 yılının Eylül ayından itibaren uygulamaya başladığını belirtti. Tarımsal danışmanların sahip oldukları bilgileri üreticiye götürdüklerini söyleyen Oğuz, “Danışmanlık şirketlerinin varlığı bölge için çok verimli olacak. Çiftçilerimiz gelişen ve modern teknolojiyi daha iyi öğrenip uygulayacaklar” diyerek bu sistemin oturması için çiftçisinden danışmanlarına, kurumlarından bakanlığına kadar herkesin özveri göstermesi gerektiğini dile getirdi. Son olarak söz alan MHP Konya Milletvekili Faruk Bal da bu çalışmanın çiftçinin cebine bereket olarak girmesini temenni ederek, tarımda önemli bir yeri bulunan Konya’nın bu çalışma ile daha da hızlı yol alacağını hatırlattı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.