Ünlü Şair Son Yolculuğuna Uğurlandı

Ünlü Şair Son Yolculuğuna Uğurlandı

Cumhuriyet döneminin önemli şairlerinden Bekir Sıtkı Erdoğan, tedavi gördüğü GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Ünlü şairin cenazesi Üsküdar Selimiye Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra, toprağa verilmek...

Cumhuriyet döneminin önemli şairlerinden Bekir Sıtkı Erdoğan, tedavi gördüğü GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Ünlü şairin cenazesi Üsküdar Selimiye Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra, toprağa verilmek üzere memleketi Karaman’a gönderildi.

Türk şiirine damga vuran şairlerden olan Bekir Sıtkı Erdoğan, 88 yaşında hayata gözlerini yumdu. Erdoğan için bugün ikindi namazını müteakip Üsküdar Büyük Selimiye Camii’nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına yakınları ve sevenleri katıldı. Erdoğan’ın cenazesi toprağa verilmek üzere Karaman’a gönderildi.

Gözyaşları içinde duygularını aktaran kızı Sahil Dural, “Kara gözlüsünün yanına gitti.” dedi. Torunu, Alper Erdoğan’da “Ülkemiz için üzücü oldu. Acı kaybımız. Ünlü bir şairdi.” ifadelerini kullandı.

DEMİRBULAK’IN CENAZE NAMAZI DA AYNI CAMİDE

Bu arada, emekli Tümgeneral Yaşar Yılmaz Demirbulak’ın cenaze namazı da aynı camide kılındı. ‘Sessiz çığlık’ eylemlerine katılarak Balyoz davası kararlarını protesto eden ve bu konuda yorumlarda bulunan Demirbulak’ın cenaze törenin eski Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu da katıldı. Demirbulak, cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.