Üniversitespor moralli

Üniversitespor moralli

Pertevniyali farklı mağlup ederek üst üste 4. galibiyetini elde eden Üniversitede keyifler yerinde. Ligin son maçında Vestel ile karşılaşacak olan temsilcimiz zorlu maçın hazırlıklarına bugün başlıyor

Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi A Grubunda mücadele eden sarı-mavili temsilcimiz Selçuk Üniversitesi, Pertevniyal önünde aldığı farklı galibiyetin sevincini yaşıyor. Selçuk Üniversitesi kendi evinde ve seyircisi önünde Pertevniyal’i 17 sayı farkla mağlup etti ve üst üste 4. galibiyetini aldı. Son haftalarda aldığı sonuçlarla zirve yarışında bende varım diyen temsilcimiz, ilk yarının son maçında Manisa’da oynayacağı Vestel karşılaşması öncesinde moral buldu. Aldığı bu galibiyetle puanını 17’ye çıkartan temsilcimiz ligde 3. sırada bulunuyor.
Torku Arena’da oynanan maça istekli başlayan temsilcimiz ilk periyodu Meeking ve Nikolay’ın skorer oyunlarıyla 23-10 önde kapattı. Sarı-mavililer ikinci periyotta rakibin sert savunmasını aşmakta zorlansa da günün yıldızı Meking’in üst üste ürettiği sayılarla devre arasına 9 sayı farkla 34-25 önde girdi. İkinci yarıyla birlikte savunmaya ağırlık veren İsmail Beleş’in öğrencileri rakibi karşısında bulduğu sayılarla son periyoda 45-33 önde girdi. Üstün oyununu sürdüren Selçuk Üniversitesi farkı korudu ve salondan 70-53 galip ayrıldı.
Üst üste dördüncü toplamda ise 10. maçta 7. galibiyetini alan Selçuk Üniversitesi, sezonun ilk yarısının son maçı öncesi moral depoladı. Gelecek hafta ise Manisa deplasmanında Vestel’e konuk olacak sarı-mavililer bu maçı da kayıpsız geçmenin hesabını yapıyor. Zorlu maçın hazırlıklarına bugün başlayacak olan temsilcimizde her hangi bir eksik bulunmuyor.
Sezona ilk 4 e girip Play-Off oynama hedefiyle başladıklarını söyleyen Selçuk Üniversitesi Spor Kulübü Basketbol Şube Sorumlusu Bülent Kaftanoğlu, Selçuk Üniversitesi olarak 2009-2010 sezonuna Beko Basketbol Ligine yeniden dönmek hedefiyle başladık. Bu yolda başarmamız gereken ilk hedef de ilk 4 e girip Play-Off oynamaktır. Şimdilik işler yolunda gidiyor. İlk yarının kalan son maçını da kazanıp iddiamızı iyice arttırmak istiyoruz. Çünkü ligin ikinci yarısı çok daha zorlu geçecek  dedi.
Temsilcimizin farklı kazandığı Pertevniyal maçı sonrasında bir açıklama yapan Antrenör İsmail Beleş, iyi mücadele ettiklerini ve haklı bir galibiyet elde etiklerini söyledi. Maçı baştan sona üstün götürdüklerini ifade eden Beleş; “Hem hücumda hem savunmada önemli işler yaptık ve başarılı olduk. Takım oyununu ortaya koymanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aldığımız galibiyetle iyi bir seri yakaladık ve ligin son maçı için moral bulduk. Devreyi galibiyetle kapatarak zirve için emin bir adım daha atmak istiyoruz. İyi bir ekibiz ve Manisa deplasmanından istediğimiz sonuçla dönecek güce sahibiz. Benim bu konuda oyuncularıma olan güvenim tam. İstediğimizi alarak evimize moralli döneceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.