Üniversitelilerden  Gazze’ye destek

Üniversitelilerden Gazze’ye destek

Gazze’deki direnişin tüm dünyaya umut olacağını belirten Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Bilgisayar Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Arif Kan, “Türkiye’deki tüm üniversite gençlerini Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya davet ediyoruz” dedi

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, (KGTÜ) ‘İnsanlığın Direnişi: Gazze’ isimli fotoğraf sergisi ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Konya Gıda Üniversitesi’nde gerçekleştirilen açıklamaya, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kıvanç Bilcen, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Fotoğraf sergisine ve basın açıklamasına katılan üniversite öğrencilerine Filistin’in simgesi olan karpuzu ikram edildi. Üniversite adına basın açıklamasını gerçekleştiren Bilgisayar Mühendisliği 3’üncü sınıf öğrencisi Arif Kan, Filistin’in özgürleşeceğini ve gereken adımların atılması gerektiğini belirtti.

ÖZGÜRLÜK UMUTLARI HARLANIYOR

Hamas’ın başlattığı harekatın dünyada karşılık bulduğunu belirten Bilgisayar Mühendisliği 3’üncü sınıf öğrencisi Arif Kan, “Filistin halkının izzetli direnişi tüm dünyada küllenmiş özgürlük umutlarını harlıyor, onlara umudu yeniden müjdeliyor. Kafirlerin ipliği pazara çıkarıyor, katilleri apaçık gösteriyor, soykırımcıları tüm dünyada küçük düşürüyor. Aksa tufanı göstermiştir ki Gazze işgal altında değildir, Gazze hariç tüm dünya Siyonistlerin işgali altındadır. Yine aksa tufanı göstermiştir ki Siyonist çete ve ortakları fonladıkları kiralık kalemlere ve medya araçlarına, satın aldıkları siyasetçi ve devletlere rağmen küresel tufanın önüne geçemiyor, işledikleri suçları gizlemiyorlar. Aksa tufanının bereketi dünyanın her köşesinden insanların ruhlarını harekete geçiriyor, ölü bedenlerin üstündeki toprağı süpürüyor, rehavete düşmüş Müslüman kalplere diriliş muştusu oluyor” diye konuştu.

‘AKSA TUFANI SİYONİZMİ YIKACAK’

Amerika’da ve dünyanın birçok ülkesinde Filistin direnişinin yayıldığını dile getiren Arif Kan, şunları söyledi: “Türkiye’de ise üniversitemiz ve diğer birçok üniversite basın açıklamalarıyla soykırımı lanetliyor. Bizler başta Columbia Üniversitesi, Harvard Üniversitesi, Michigan Üniversitesi olmak üzere Amerika’nın ve Avrupa’nın birçok üniversitesine yayılmış protestoları ve direnişçi tüm gençleri Konya’dan, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nden selamlıyoruz. Amerikan emperyalizmine direnen gençleri tufanın bereketi olarak İslam’ın diriltici muştusuyla şereflenmeleri için Allah’a dua ediyoruz. Türkiye’deki tüm üniversite gençlerini bu tufanının bereketinden faydalanmaya, kardeşlerimizin yanında olmaya davet ediyoruz. Ayağa kalkalım, Siyonizmi ve ortaklarını lanetleyelim. Filistinli kardeşlerimize selam gönderelim. Bizler inanıyoruz ki tüm dünyayı sarmış olan Aksa tufanı diriltici rüzgarıyla Siyonizm putunu yerle bir edecektir. Bizler inanıyoruz ki Gazze’deki izzetli direniş tüm dünyaya kurtuluş umudu olacaktır. Biz inanıyoruz ki küfrün sonu rabbine iman etmiş gençlerin eliyle gelecektir.”

ALİ GÖZEN

Kaynak:ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.