Üniversiteli gençlerden  anlamlı etkinlik 

Üniversiteli gençlerden  anlamlı etkinlik 

7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası sebebiyle üniversiteli gençler anlamlı bir etkinliğe imza attı. Kurulan parkur sayesinde vatandaşların empati yapmaları sağlandı 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Meram Gençlik Merkezi, Necmettin Erbakan Üniversitesi Engelsiz Yaşam Topluluğu, Mavi Kelebekler Çocuk Hakları Topluluğu ve Eğitimde Drama Topluluğu’nun M1 Konya AVM’de ortaklaşa düzenlediği ‘Empati İstasyonu’ isimli etkinlik yoğun ilgiye karşılık buldu. Düzenlenen etkinlikte vatandaşların gözleri bağlanıp ellerine beyaz baston verilerek sarı şeritler üzerindeki engelleri aşıp yürümeleri sağlandı. Etkinlik sonrası yapılan anketle ise vatandaşların küçük bir parkurda deneyimledikleri tedirginliği, zorluğu ve korkuyu bütün hayatları boyunca yaşamak zorunda kalmaları halinde ne hissedecekleri soruldu. Etkinlikte ayrıca görme engellilerin kullanmış oldukları Braille Alfabesi hakkında da bilgilendirme yapıldı. 

BİRBİRİMİZİN HALİNDEN ANLAMAMIZ GEREK 

Düzenlenen etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Necmettin Erbakan Üniversitesi Engelsiz Yaşam Topluluğu Organizasyon Birimi Başkanı Said Zeybek, şunları kaydetti: “Yaptığımız bu etkinlikle bir farkındalık meydana getirmek istedik. Görme engelli vatandaşlarla bu toplumda birlikte yaşıyoruz. Bu anlamda bir empati içinde olmamız gerek. Biz de bu amaç doğrultusunda böyle bir etkinlik düzenledik. Vatandaşlarımızı sarı şeritler üzerinde gözleri bağlı şekilde yürüttük, Braille Alfabesi ile kabartılarak yazılmış cümleler verip karşılarında bulunan tablodan bakarak okumalarını sağladık, görme engelli çocuklar için hazırlanmış oyun materyalleriyle vatandaşların görme engelli çocuklar ile bağ kurmalarını amaçladık. Çok faydalı ve verimli bir etkinlik oldu. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

EYYÜB KARAKUZU 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.