Üniversite zirveyi bırakmadı: 89-104

Üniversite zirveyi bırakmadı: 89-104

Türkiye Erkekler Basketbol İkinci Liginde mücadele eden sarı-mavili temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi deplasmanda Uşak Üniversitesini 104-89 mağlup etmeyi başardı

Türkiye Erkekler Basketbol İkinci Ligi’nde mücadele eden sarı-mavili temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi deplasmanda Uşak Üniversitesi’ni 104-89 mağlup etmeyi başardı. Bir başka deyişle geçtiğimiz gün kazanmasını bilen ve bir günlüğüne zirveye yerleşen Optimum TED Kolejliler’den liderliği yeniden devraldı. Ligde kalma mücadelesi veren ve büyük bir taraftar desteğini arkasına alarak maça başlayan ev sahibi takım karşısında çok iyi mücadele eden temsilcimiz, dolu tribünlerden etkilenen hakemlerin kötü yönetimiyle büyük sıkıntılar yaşadı.

Uşak Atatürk Salonu’nda oynanan karşılaşmaya ligde kalmanın hesaplarını yapan ev sahibi ekip daha iyi başladı. Başa baş bir mücadeleye sahne olan maçın ilk periyodunu Uşak Üniversitesi, 20-18 almasını bildi. 2. periyotta büyük bir çekişmeye sahne oldu. Arka arkaya atılan sayılara cevap veren taraflar olundan kopmadı ve Uşak Üniversitesi, soyunma odasına 41-39 galip gitti. Maçın ikinci yarısında da taraftar desteğini arkasına alan Uşak, temsilcimiz karşısında daha baskılı bir oyun tercih etti ve 3. periyodu 63-54 kazandı. Maçın son periyodu ise adeta bir savaş alanına döndü. Liderliği ligin sonuna kadar bırakmak istemeyen Selçuk Üniversitesi, üzerindeki baskıyı atarak oyunda ve skorda dengeyi sağladı. Maç 87-87 berabere biterek uzatmalara gitti. Uzatma bölümlerinde daha etkili bir performans ortaya koyan Selçuk Üniversitesi, Uşak’ı adeta yerle bir etti ve maçı kazanmasını bildi. Özellikle son periyotta 3 oyuncusu 5 faulle oyun dışı kalan temsilcimizde başantrenör Ahmet Kandemir’e de iki kez teknik faul çalındı. Buna rağmen maçı bırakmayan temsilcimiz uzatmaya giden karşılaşmayı 15 sayı farkla 104-89 kazandı ve liderliğini sürdürdü. Temsilcimiz uzatmalarda rakibine sadece 2 sayı şansı tanıdı.

Öte yandan ligin 34. haftası dün oynanan iki karşılaşma ile sona erdi. Ligde zorlu hafta geçtiğimiz Cuma günü oynanan Pertevniyal–Tenis Eskrim Dağcılık ve Gamateks PAÜ–Final Gençlik maçları ile başladı. Cumartesi günü oynanan maçlarda ise alınan sonuçlar şöyle: Başkent Gençlik: 70–Orman: 75 Best Balıkesir BK: 81–İstanbul Büyükşehir Belediye: 88 Optimum TED Ankara Klj.ler: 94–Tire Belediyesi: 66 Akhisar Belediye: 68–Vestel: 71 Gaziantep Büyükşehir Belediye: 68–Genç Telekom: 80 Maliye Milli Piyango: 82–Garanti Koza İstanbulspor: 69. 34. Hafta maçları dün oynanan Uşak Üniversitesi Belediyespor–Selçuk Üniversitesi ve Darüşşafaka–Gelişim Koleji maçları ile sona erdi.

 

SALON: Uşak Atatürk

HAKEMLER: Tekin Özülbir, M. Fatih Ertürkmen, Süleyman Dağder Delen

UŞAK ÜNİVERSİTESİ: Haris 9, Mahir 11, Pastal 2, Volkan 8, Azmi 7, Engin 14, Tyrque 9, Çağlar 14, Hakan, Cem 11, Miraç 4

TORKU SELÇUK: Erdem 10, Dobie 25, Eren, Ufuk 5, İsmail 18, İlkay 5, M. Güçyetmez 10, Jajuan 8, Emre, Ömer 12, Onur 11

PERİYOTLAR: 20-18, 41-39, 63-54, 87-87, 89-104

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.