Üniversite umutlu

Üniversite umutlu

1. Ligi bu sezonda kıl payı kaçıran Selçuk Üniversitesporda, Beşiktaş ile Anadolu Efesin birleşeceği yolundaki haberler, sarı-mavililerin yeniden Beko Basketbol Ligi için umutlanmasına neden oldu

Türkiye Erkekler Basketbol İkinci Ligi’nde normal sezonu lider bitirmesine rağmen play-off serisinde lig 5. si Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne elenen ve üst üste üçüncü kez Beko Basketbol Ligi’nin kapısından dönen Torku Selçuk Üniversitesi’nde umutlar bitmedi. Geçen sezonlarda olduğu bu sezonda kaçan şampiyonluğun ardından, 1. Lig’den çekilmesi gündeme gelen takımların haberlerini bekleyen sarı-mavililerde, şimdi gözler Beşiktaş ile Anadolu Efes’in birleşmesinde.

Böyle bir durum olması durumunda ligden takım eksileceği ve Basketbol Federasyonunun da bu durumda 2. Lig’de sezonu zirvede tamamlayan Torku Selçuk Üniversitespor’a teklif götüreceği konuşulurken, sarı-mavili yönetimde gelişmelere göre hareket etme kararı aldı. İddia edildiği gibi Anadolu Efes ile Beşiktaş arasında bir birleşme olur ve birleşme sonrasında ligde takım eksilmesi gerçekleşirse Torku Selçuk Üniversitespor için yeniden ligde mücadele etme şansı doğacak. Aksi bir durumda ise sarı-mavililer mücadelesine 2. Lig’den devam edecek.

Öte yandan Türkiye Erkekler Basketbol İkinci Ligi’nde normal sezonu lider bitirmesine rağmen Play-Off serisinde lig 5. si Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne elenen ve üst üste üçüncü kez Beko Basketbol Ligi’nin kapısından dönen Torku Selçuk Üniversitesi’nde yönetim kongre kararı aldı. Yunus Derebağ başkanlığındaki yönetim olağanüstü genel kurula gidecek. Başkan Derebağ’ın yeniden aday olacağı ifade edilirken, Haziran ayı sonunda yapılması planlanan genel kurulda yeni ve güçlü bir yönetimin seçilmesi bekleniyor. Temsilcimiz 2012-2013 sezonuyla ilgili hedeflerini de bu genel kuruldan sonra netleştirecek.

Basketbol Erkekler 2. Lig Play-Off yarı final maçında Gaziantep Büyükşehir Belediye’ye yenilerek 1. Lig’in kapısından dönen Torku Selçuk Üniversitesi geleceğe bakıyor. Şanssız bir şekilde hedefe ulaşamadıklarını belirten sarı-mavili kulübün Başkanı Yunus Derebağ, “Elbette çok üzgünüz ancak, geçmişe takılıp kalmamalıyız. Evimizde bir final oynadık, ne yazık ki başarılı olamadık. Üzüldük ve yasını tuttuk. Artık yeniden ayağa kalkma zamanı” dedi. Sporcuların ve teknik heyetin sezonun sona ermesiyle birlikte tatile çıktıklarını ifade eden Başkan Yunus Derebağ, “Önümüzdeki 1-2 ay içinde olağanüstü genel kurul yapıp, gelecek sezon çalışmalarına başlayacağız. Şu an takımda birçok oyuncunun sözleşmesi sona erdi. Genel kurulun ardından transferdeki rotamızı çizeceğiz. Takımda kalması gereken oyuncularla masaya oturacağız ve yeni sezonun kadrosunu oluşturacağız” diye konuştu.

SPOR SERVİSİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.