Üniversite şokta

Üniversite şokta

Ligde fırtınalar estirerek Play-Offa moralli başlayan Selçuk Üniversitesi çeyrek final ilk maçında Akhisar karşısında beklenmedik bir oyun ortaya koyarak yenildi.

Ligde fırtınalar estirerek Play-Off’a moralli başlayan Selçuk Üniversitesi çeyrek final ilk maçında Akhisar karşısında beklenmedik bir oyun ortaya koyarak yenildi. Sarı-mavililer 2. maçını Çarşamba günü oynayacak

 

TB2L’yi zirvede bitiren Torku Selçuk Üniversitesi, Play-Off final serisi ilk maçında sahasında Akhisar Belediyespor’u ağırladı. Sarı-mavililer ilk maçında kendi seyircisi önünde ligi 8. sırada bitiren Akhisar Belediyespor’a 77 -62 mağlup oldu. Selçuk ekibi beklenmedik bir şekilde rakibine yenilerek avantaj kaybetti. Sarı-mavili ekip Akhisar Belediyespor ile Çarşamba günü deplasmanda 2. maç için karşı karşıya gelecek. Torku Selçuk Üniversitespor bu maçı kazandığı takdirde tur şansını 3. maça taşıyacak. Ancak aksi olduğu zaman sarı-mavili ekip Beko basketbol ligine veda edecek. Karşılaşma sonunda konuşan Akhisar Belediyespor teknik heyeti ve oyuncuları rakiplerinin Selçuk Üniversitesi olacağı 2 hafta öncesinden belli olduğunu ve bu an dan itibaren bu maça hazırlandıklarını ifade ettiler. Yeşil-beyazlı ekibin oyuncuları 2. maçta saha ve seyirci avantajını kullanarak bir üst tura isimlerini yazdıracaklarını söylediler.

Karşılaşma sonrası Torku Selçuk Üniversitespor antrenörü Ahmet Kandemir basın toplantısına katılmadı. Kandemir’in yerine yardımcı antrenör Semih Uslu maç hakkında açıklama yaptı. Karşılaşmada oynayan bir oyuncunun basın toplantısına katılması gerekirken, Torku Selçuk Üniversitesinde toplantıya maçta oyuna girmeyen Eren Özteke katıldı. Özteke takım olarak kötü bir oyun sergilediklerini ifade etti ve 2. maçta eşitliği sağlayarak tur şanslarını 3. maça taşımak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Yardımcı antrenör Semih Uslu,  “Beklemediğimiz bir yenilgi aldık. Bu tarz yenilgileri ligde de almıştık. Önümüzde 1 maç daha var. O maçı kazanarak eşitliği sağlamak ve tur şansımızı 3. maça taşımak istiyoruz. 3. maça taşıdığımız zaman burada saha ve seyirci avantajımızı kullanarak bir üst tura çıkmayı hedefliyoruz.  Ancak 3. maçta daha fazla seyirci görmek istiyoruz” dedi.

Play-Off grubunun diğer maçlarında ise Final Gençlik’i ağırlayan Optimum TED Ankara Kolejliler, Bursa temsilcisini 74-56’lık skorla geçerek iki galibiyete ulaşan takımın yarı finale yükseleceği seride 1-0’lık avantaj yakaladı. Diğer maçta ise Vestel, TB2L Playoff Çeyrek Finali ilk maçında deplasmanda karşılaştığı Genç Telekom’u Çağdaş Erdoğan’ın bitime 3 saniye kala sayıya çevirdiği turnikeyle 67-68 mağlup etti. Türkiye Basketbol İkinci Ligi Play-Offları Çeyrek Final ilk maçında ligi dördüncü bitiren Maliye Milli Piyango, Ankara Spor Salonu’nda ligin beşincisi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ni konuk etti. Karşılaşmadan 48-76 galip ayrılan Gaziantep temsilcisi seride 1-0 öne geçerken, serinin ikinci maçı 2 Mayıs Çarşamba günü saat 18.00’da Gaziantep Kamil Ocak Spor Salonu’nda oynanacak.

SPOR SERVİSİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.