Üniversite sessizliğini bozuyor

Üniversite sessizliğini bozuyor

Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi A Grubu’nda zirve mücadelesi veren Selçuk Üniversitesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu, Ankara’da oynanan Hacettepe maçının ardından olağanüstü toplandı

Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi A Grubu’nda zirve mücadelesi veren Selçuk Üniversitesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu, Ankara’da oynanan Hacettepe maçının ardından olağanüstü toplandı ve bugüne kadar yanlış ve kötü yönetimler yapılan haksızlıklar karşısında hep susulduğunun sessiz kalındığının altını özenle çizilerek, “Düzce ve Trabzon deplasmanlarında yaşanılanların ardından ne yazık ki tüm yaşanılan olaylarda yapanın yanına kar kaldığını görmüştük. Bu kez de Ankara deplasmanında Hacettepe maçında ne yazık ki karşılaşmanın iki hakeminin özellikle 1. ve 2. periyotlardaki inanılmaz karar yanlışlıklarının ardından 3. ve 4. periyotlarda bu kez ev sahibi takım aleyhine kararlarda denge sağlama yanlışlığı ile oyun çığırından çıkmıştır.

Karşılaşmanın hakemlerinin maçın 1. ve 2. periyotlarında tamamen pozisyonlardan uzak ve gayri ciddi yönetimleri ile adeta maçın sonucunu tayin etmişlerdir. Mesela 2. periyodun tamamlanmasına 2.52 saniye kala moladan dönen oyuncular hakem tarafından tek tek sayılmasına rağmen karşılaşmanın başlama anında Hacettepe takımının sahada 6 kişi olduğu Selçuk Üniversitesi takımının oyuncuları tarafından hakeme gösterilmiş ve bu gayri ciddi tutum son anda maçın 5’e 5 başlaması ile sağlanmıştır.

Maçtan sonra karşılaşmanın hakemleri koridora girdikleri anda ev sahibi takımın teknik heyeti tarafından adeta köşeye sıkıştırılmış, maç esnasında ev sahibi takımın bazı oyuncuları ile kenar yönetiminin sürekli olarak hakemler aleyhinde ağza alınmayacak küfürler bu kez yakın temas halinde kendilerine yeniden hem de yüzlerine karşı tekrarlanmıştır. Tüm bu gelişmeler ne yazık ki Düzce ve Trabzon deplasmanlarında olduğu gibi karşılaşmanın gözlemcisi tarafından sadece seyredilmiştir.

Selçuk Üniversitesi yönetimi olarak artık sportmenlik dışı bu olayların artık hakem ve gözlemci raporlarında kayıtlara geçmesini istiyoruz. Karşılaşma boyunca gösterdikleri hassasiyetlerinden dolayı Hacettepe Üniversitesi yöneticilerine taraftarlarına ve bazı sporcularına teşekkür ederiz. Ancak biz de Konya ve 80 bini aşkın öğrencisi ile Selçuk Üniversitesi olarak basketbol sporuna olan ilgi sevgi ve saygımız gereği basketbol sporunu zedeleyecek aleyhte bir tek açıklama yapmaktan bile hep kaçındık. Basketbol liglerinde mücadele etmeye başladığımız yıldan geçen yıl veda ettiğimiz Beko Basketbol Ligi’nde yer aldığımız sezona kadar da bunun aleyhinde salonumuzda ne çirkin bir olay yaşanmış ya da yanlış ve yanlı tutumlarda yönetimimiz tarafından da bir açıklama yapılmıştır.

Mücadelemiz yine centilmence sportmence sevgi kuralları içerisinde devam edecektir. Ama Düzce, Trabzon ve son Ankara’da yaşanılan olayların tekrarı halinde ve yapanın yanında kar kalır mantığının devam etmesi durumunda yönetim olarak son derece ciddi ve radikal kararlar alma noktasında da yönetim kurulu olarak oy birliği ile karar alınmıştır. Gelişmeler izlenecek ve yönetim kurulunun bu kararı son olarak Üniversite rektörümüze iletilecek ve uygulama yapılacaktır” denildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.