Üniversite Öğrencilerinin Ulaşım Eyleminde 1 Kişi Gözaltına Alındı

Üniversite Öğrencilerinin Ulaşım Eyleminde 1 Kişi Gözaltına Alındı

Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri, ulaşım sorunu nedeniyle basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı. Saatlerce oturma eylemi yapan öğrencilerle görüşen Belediye Başkanı Feyat Asya, protesto edilmesine kızarak öğrencilerin yanından...

Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri, ulaşım sorunu nedeniyle basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı. Saatlerce oturma eylemi yapan öğrencilerle görüşen Belediye Başkanı Feyat Asya, protesto edilmesine kızarak öğrencilerin yanından ayrılırken, akrabaları olduğu öne sürülen kişiler öğrencilere müdahale etti. Eylemde 1 öğrenci gözaltına alındı.

Muş Alparslan Üniversitesi’nde eğitim gören ve 2 yıldır ulaşım sıkıntısı çeken üniversite öğrencileri, yine basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı. Belediye Meydanı’nda bir araya gelen üniversite öğrencileri sloganlar atarak pankart açtı. Oturma eylemi yapan öğrencilerin yanına akrabaları olduğu öne sürülen kişilerle birlikte yaklaşık 3 saat sonra gelen Belediye Başkanı Feyat Asya, sorunun çözümü noktasında hiçbir hukuki altyapının bulunmadığını ve belediye olarak ellerinden bir şey gelmeyeceğini ifade etti.

BAŞKANIN AKRABALARI ÖĞRENCİLERE MÜDAHALE ETTİ İDDİASI

Sorunun çözümünün zor olduğunu ifade eden Asya'ya bazı öğrenciler tepki gösterdi. Bir öğrencinin 'sorunu çözemiyorsan istifa et' sözü üzerine gergin anlar yaşandı. Bu arada Başkan Asya'nın yanında bulunan akrabaları olduğu öne sürülen kişiler bu öğrenciye saldırmaya kalktı. Gerginliğin sona erdirilmesi üzerine 4 temsilciyle makamında görüşeceğini belirten Başkan Asya, alanda bekleyen öğrencilerin slogan atmaya devam etmesi üzerine görüşmeyi de iptal etti.

Bu arada Başkan'la görüşmek isteyen öğrenci temsilcilerine Başkan'ın akrabaları olduğu öne sürülen kişiler tekrar müdahale etti. Yaklaşık 4 saat süren eylemin ardından olaysız bir şekilde dağılan öğrenciler, sorun çözülünceye kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.