Üniversite Öğrencileri Hazırladıkları Sergiye Katılamadı

Üniversite Öğrencileri Hazırladıkları Sergiye Katılamadı

Maltepe ve Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından diabet farkındalığı oluşturmak amacıyla hazırlanan poster sergisi, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar terminalinde gösterime sunuldu. Ancak posterleri hazırlayan öğrenciler,...

Maltepe ve Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından diabet farkındalığı oluşturmak amacıyla hazırlanan poster sergisi, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar terminalinde gösterime sunuldu. Ancak posterleri hazırlayan öğrenciler, vize dönemi olması nedeniyle sergi açılışına katılamadı.

Maltepe ve Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı 'diabet farkındalığı' konulu posterler, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali'nde sergilendi. Sergiye TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, DHMİ İstanbul Başmüdürü Sıtkı Zeybel, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Nezih Orhon ve bazı konuklar katıldı. Posterleri hazırlayan ve bu farkındalığın farkına varılmasını isteyen öğrenciler ise vize dönemi olması nedeniyle sergiye katılamadılar.

Kemal Ünlü, "Karşınıza böyle obez bir vücut ve diabete potansiyel bir kütle ile çıkarak hitap etmenin açıkçası utancını taşıyorum." diyerek serginin açılış konuşmasına başladı. Ünlü, "Temel görevimiz paydaşlarımız için değer yaratmak. Paydaşlarımız kim, öncelikle personelimiz. Sonra sektördeki meslektaşlarımız. Daha sonra yolcularımız. Daha sonra da havacılık sektöründen faydalanan tüm ülkemiz insanları." sözleri ile konuşmasına devam etti.

'ZENGİN BİR ÜLKE DEĞİLİZ, İNSAN KAYNAĞINDAN BAŞKA SERMAYEMİZ YOK'

Serginin özelliğinin biraz daha ön plana çıktığını belirten Ünlü, "Çünkü biz çok zengin bir ülke değiliz. Biz, ülke olarak en büyük varlığımız insan kaynağımız. Özellikle iyi yetişmiş ve sağlığı yerinde olan insan kaynağından başka bizim büyük bir sermayemiz yok. Petrolümüz de yok. Yeraltı kaynaklarımız kısıtlı. Coğrafyamızın büyük bir bölümü dağlık, vs. Bu halkaları eklemek veya uzatmak mümkün." diye konuştu.

Lilly İlaç Kurumsal İlişkiler Direktörü Nurgün Örgen Özelçi ise Türkiye'de diabetin 5 önemli hastalıktan biri olduğunu belirterek sözlerine başladı. Özelçi, "Geleceğe yönelik olarak projeksiyonlara bakıldığında Diabet ve iyi yönetilmemesi sonucu ortaya çıkan komplikasyonlar. Yani neyi kastediyoruz. Yetişkin çalışma çağında görülen körlükler, bacak ampütasyonları, ayak ampütasyonları, hemodiyaliz, böbrek nakli, kalp krizi. Bunların hepsinin gerisinde sıklıkla Diabet olgusu vardır. Şu anda iyi yönetilmeyen Diabet, gayrisafi milli hasılamazın yüzde birini abzorbe etmektedir. Bu, sürdürülebilir bir durum değildir. Bilinçli ve kararlı bir şekilde tedavi etmek, hastaların ihtiyaç duyduğu çözümleri sunmak durumundayız." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.