Üniversite moralsiz

Üniversite moralsiz

Mersin ve Oyak Renault maçlarının ardından Beşiktaşa da mağlup olan Üniversitesporda moraller bozuk. Temsilcimiz hafta sonu oynayacağı Fenerbahçe maçının hazırlıklarına başladı.

 

 

Beko Basketbol Ligi’nde mücadele eden Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi’nde üst üste alınan 3 mağlubiyet moralleri bozdu. Ligde 15 puanla 12. sırada bulunan Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi 3 maçtır galip gelememenin sıkıntısını yaşıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Oyak Renault ve Beşiktaş Cola Turka maçlarından mağlubiyetle ayrılan Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, bir an önce toparlanmanın yollarını arıyor. Ligde bu sezon oynadığı birçok maçta ilk devre istediğini yapan sarı-mavililer, maçların son iki çeyreğinde ise oyundan düşerek rakiplerine maçı armağan ediyor. Aldığı Beşiktaş yenilgisini unutarak önümüzdeki hafta sonu oynanacak olan Fenerbahçe Ülker maçını kazanmanın hesaplarını yapan sarı-mavililer, zorlu karşılaşmanın hazırlıklarına bugün başlıyor.

 

Geçtiğimiz akşam kendi salon ve seyircisi önünde oynanan Beşiktaş maçına iyi bir başlangıç yapan Üniversitespor, ilk periyodu 23-16 önde tamamladı. İkinci periyoda etkili başlayan konuk ekip Beşiktaş Cola Turka, devreye 40-35 üstünlükle girdi. 3. periyoda Mehmet Yağmur’un basketiyle başlayan Beşiktaş Cola Turka, Adem ve Chatman’ın 3 sayılık basketleriyle 22. dakikada 48-35 ile farkı 13 sayıya kadar çıkardı. Periyot, 63-52 Beşiktaş Cola Turka’nın üstünlüğüyle sona erdi. 4. savunmasını sertleştiren ve rakibine sayı şansı tanımayan Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, pota altından ürettiği sayılarla farkı 4 sayıya kadar indirdi. (72-76) Son saniyeye kadar büyük bir çekişmeye sahne olan mücadeleden Beşiktaş Cola Turka, 78-74 galip ayrıldı.

 

Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi Antrenörü Cengiz Karadağ, Beşiktaş Cola Turka maçından mağlup ayrıldıkları için üzgün olduklarını söyleyerek, “Son 2 maçta yaşadığımız sıkıntıyı bu maçta da yaşadık. İlk 15 dakika çok iyi hücum ve savunma yaptık. Fakat 2. periyodun son 6 dakikasında ve 3. periyotta defansta ve hücumda çok sıkıntılar yaşadık. Son periyotta yaptığımız müdahaleler yetmedi. Çünkü Beşiktaş çok tecrübeli bir takım” dedi. 

 

Mücadelelerini maçın tamamına yansıtmaları gerektiğini belirten Karadağ açıklamasını şöyle sürdürdü. “Biz 40 dakika boyunca aynı mücadeleyi vermezsek bizi her takım yener. Ama 40 dakikada aynı mücadeleyi yaparsak biz her takımı yenebiliriz. Demekki 2 haftadır antrenmanlarda yeteri kadar iyi çalışmıyoruz ve bunu sahaya yansıtamıyoruz. Önümüzde 3 maçlık çok zor bir seri var. Hafta sonu Fenerbahçe Ülker, ardından kendi sahamızda Aliağa ve sonra deplasmanda Türk Telekom ile karşılaşacağız. Ligde her an her şey olabiliyor. Bizim bu 3 maçtan galibiyetle ayrılmamız gerekiyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.