Konya'da üretilen bu ürünün satışı yasaklandı!

Konya'da üretilen bu ürünün satışı yasaklandı!

Türkiye genelinde üretim tesislerine yönelik denetimler son hız devam ediyor. Son olarak Konya'da üretilen bu ürünün satışı uygunluk beyanı olmadığı için yasaklandı.

Türkiye genelinde üretim tesislerine sıkı denetim başlatıldı. Bu kapsamda kurallarla uygun üretilmeyen ürünlerin satışı yasaklanabiliyor. Konya'da geçtiğimiz ay 2 ürünün satışı yasaklanmıştı. Şimdi yeni bir karar daha alındı.

has-geylani-1-001.jpeg

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Konya İl Müdürlüğü, Has Geylani Mobilya Limited Şirketi tarafından üretilen prefabrik kapının satışı yasaklandı.

geylani-2-001.jpeg

“Piyasa Gözetimi ve Denetimi” faaliyeti kapsamında Has Geylani Mobilya Limited Şirketi' nin Konya'nın Kulu ilçesinde ürettiği Hazır ( Prefabrik ) Ahşap Kapılar ürünü üretim yerinde denetime tabi tutuldu.

ekran-goruntusu-2024-10-28-152510.png

ÜRÜNÜN PİYASAYA ARZI YASAKLANDI

Denetim sonucunda 7223 sayılı Kanunun 7/1-b maddesinde belirtildiğinin aksine ürüne ilişkin teknik dosyanın hazırlanmadığı, uygunluk değerlendirme işlemlerinin yaptırılmadığı, uygunluk beyanı ve uygunluğu gösteren diğer belgelerin düzenlenmediği tespit edildi. Bu yüzden Has Geylani Mobilya Limited Şirketi tarafından üretilen Hazır ( Prefabrik ) Ahşap Kapılar ürününün piyasaya arzının yasaklanmasına karar verildi.

ekran-goruntusu-2024-10-28-155517.png

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.