Üniversite lider önünde

Üniversite lider önünde

Ligde iyi bir çıkış yakalayan Selçuk Üniversitesi bugün deplasmanda yenilgisiz lider Trabzonspora konuk olacak. Zirve için mücadele eden iki takımın zorlu karşılaşması saat 16.00da başlayacak

Basketbol Erkekler 2. Lig A Grubu’nda zirve mücadelesi veren Selçuk Üniversitespor, bugün deplasmanda Trabzon Basketbol takımı ile karşılaşacak. 19 Mayıs Spor Salonu’nda yapılacak kritik maç 16.00’da başlayacak. Trabzon ile Üniversite arasında oynanacak olan zirve mücadelesini Vedat Borulday, A. Taner İbin hakem ikilisi yönetecek. Üniversitespor, zorlu maç için önceki gün akşam Trabzon’a giderek kampa girdi. Temsilcimizde önemli bir eksik bulunmazken, moraller üst seviyede. Evinde aldığı üst üste galibiyetler ile şampiyonluk yarışında iddialı duruma gelen sarı-mavililer, güçlü rakibini devirip zirve mücadelesini kayıpsız sürdürmek istiyor. Geride kalan 4 maçın 3’ünü kazanan, tek deplasman maçında ise uzun süre önde oynamasına rağmen Beykoz’a yenilen Sarı-mavililer, lider Trabzonspor’u mağlup ederek başarılı seriyi sürdürmek amacında.

Üniversitespor yönetimi takıma destek olmak amacıyla, başta kulüp Başkanı Kürşat Turgut olmak üzere tam kadro Trabzon’a gitti. Antrenör İsmail Beleş, tek hedeflerinin bu zorlu maçtan galibiyetle ayrılmak olduğunu belirterek, “Bu maç bizim grupta erken final olarak nitelendiriliyor. Biz işin bu yönüne bakmıyoruz. Takım olarak maçı kazanmak en büyük hedefimiz. Sporcularımızda da bu hedefi ve heyecanı görüyoruz. Hafta içindeki çalışmalarımız son derece olumlu geçti. Trabzon seyircisine kalitelisi yüksek bir maç seyrettireceğiz” dedi.
Selçuk Üniversitesi Kulübü Basketbol Şube Sorumlusu Bülent Kaftanoğlu, yönetim kurulu üyelerinin tam kadro bu zorlu maçta takımlarının yanında olacağını söyleyerek, “Biz yönetim olarak bu sezon yeniden lige devam kararı alırken tüm arkadaşlarımız ile birlikte tek bir hedefi ortaya koymuştuk o da bu takımın yeniden Beko Basketbol Ligi’ne yükselmesidir. Yönetim olarak hedefimizden şaşmadık asla da şaşmayacağız. Teknik heyet ve sporcularımız da bu güne kadar bu yolda bize verdikleri sözü tutuyorlar. Yarın (bugün) oynayacağımız Trabzonspor maçı çok çetin geçecek. Elbette rakibimizin gücünü biliyoruz. Ancak yönetim teknik heyet ve sporcular olarak bu maçta tek yürek olacağız. Yüreğimizi sahaya koyacağız ve kazanacağız” diye konuştu.
Öte yandan Üniversite Spor Kulübü Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Vali Nezih Doğan’ı makamında ziyaret etti. Selçuk Üniversitesi Spor Kulübü Başkanı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Turgut ve yönetim kurulu üyeleri Vali Aydın Nezih Doğan’ı makamında ziyaret ederek, basketbol takımı ile ilgili olarak bilgiler verirken üniversitenin saygı sembolünün işlendiği heykeli hediye ettiler. Vali Aydın Nezih Doğan, Selçuk Üniversitesi’nin başta eğitim ve bilim olmak üzere Konya’nın spor da dâhil olmak üzere kültür sanat gibi her alanında var olması gerektiğine dikkat çekerek “Sizler de sporda önemli bir görev edinerek anlamlı bir sorumluluk almış oluyorsunuz. Bizlerde Konya nın en iyi şekilde temsil edilmesi çağdaş gelişmiş şehirler seviyesinde hak ettiği yeri alabilmesi için tüm kurum ve kuruluşlarımızla el ele vererek çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.