Üniversite Gelişim’i 2 sayıyla geçti

Üniversite Gelişim’i 2 sayıyla geçti

Türkiye Erkekler Basketbol 2. Liginde mücadele eden sarı-mavili temsilcimiz Selçuk Üniversitesi, dün deplasmanda Gelişim Kolejine konuk oldu.

Geçtiğimiz hafta evinde Yeni Nesil’i mağlup ederek moral bulan temsilcimiz, zorlu deplasmandan 57-59 galibiyetle dönmesini bildi. Sarı-mavililer aldığı bu sonuçla ilk yarının kalan paftaları için moral bulurken zirve yarışında da var olduğunu bir kez daha gösterdi.
Gelişim Koleji Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya her iki ekipte oldukça kontrollü başladı. İlk periyotta Orbay ve Mert ile sayılar bulan ev sahibi ekip, Üniversite’nin Murat ve Meeking ile arka arkaya bulduğu sayılara rağmen periyodu 18-14 önde tamamladı. İkinci periyotta daha diri bir görüntü ortaya koyan Selçuk Üniversitesi, Hakan ve Nikolay’ın pota altındaki başarılı performansları ile birlikte soyunma odasına 29-30 önde gitti.
İkinci yarıya etkili başlayan sarı-mavililer, skor üstünlüğünü bırakmadı. Her iki ekibinde arka arkaya bulduğu sayılarla büyük bir çekişmeye sahne olan 3. periyodu Üniversite 43-44 kazanmasını bildi. Maçın başından sonuna kadar birbirinden kopmayan iki ekibin zorlu mücadelesinde taraflar zaman zaman sayı üretmekte zorlanırken, savunmada hata yapmamaya özen gösterdi. 4. Periyotta ise karşılıkla basketler devam ederken, taraflar birbirinden kopmadı. Bu periyodun sonunda tecrübeli oyuncuları ile ön plana çıkan Selçuk Üniversitesi, maçı 57-59 kazanmasını bildi ve önemli bir iki puanı hanesine yazdırdı.

SALON: Gelişim Koleji Spor Salonu
HAKEMLER: İsmail Keser, Murat Turan
GELİŞİM KOLEJİ: Ali, Ercan, Orbay 7, Kıvanç 5, Mert 14, Buğra 9, A. Erhan 8, Recai 4, Gray 10
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ: Eren, Hakan 8, Volkan 5, Murat 11, Emrah, Cemal 5, Yunus 5, Mustafa, Meeking 12, Emre, Onur 2, Nikolay 11
PERİYOTLAR: 18-14 (Gelişim), 29-30 (Selçuk Üniv.), 43-44 (Selçuk Üniv.), 57-59 (Selçuk Üniv.)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.