Üniversite galibiyetle bitirdi: 62-67

Üniversite galibiyetle bitirdi: 62-67

Erkekler Basketbol 2. Ligi A Grubunda mücadele eden sarı-mavili temsilcimiz Selçuk Üniversitesi, ilk yarının son maçında dün Vestel ile Manisa deplasmanında karşı karşıya geldi.

Son 4 haftada hem evinde hemde dışarıda galibiyetler alarak büyük moral bulan temsilcimiz zorlu deplasmandan 67-32’lik bir skorla dönerek çıkışını devam ettirdi.

Manisa Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya her iki ekipte karşılıklı basketlerle başladı. İlk periyottan Meeking ve Murat Yolcu ile sayılar bulan Selçuk Üniversitesi’ne ev sahibi ekip Cihan Amasyalı ve Cihan Mumcuoğlu ile cevap verdi. Periyodu kazanmayı başaran Üniversitespor 2 periyoda moralli girdi. Ekipler bu periyota da karşılıklı sayılar buldu. Paslat ve Meeking ile sayılar bulan temsilcimiz, bu periyodu kazanarak soyunma odasına 29-26’lık skorla gitti.
İkinci yarıya etkili başlayan sarı-mavililer skor üstünlüğünü korumak için mücadele etti. Savunmada dikkatli bir görüntü çizen Üniversite Vestel’in uzun adamlarını durdurmayı başardı ve periyodu almasını bilerek son periyoda moralli girdi. Bu periyota ise skor üstünlüğünü korumayı başaran Selçuk Üniversitesi, baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmadan 67-62 galip ayrılmasını bildi.
Üst üste 5. galibiyetini alan temsilcimiz ligin ilk yarısını da mutlu kapatmış oldu. Oynadığı 11 maçta 8 galibiyete ulaşan Sarı-mavililer, Manisa deplasmanında elde ettiği bu galibiyetle sezonu ilk 4 takım arasında bitirme yolunda çok önemli bir adım atmış oldu.
Öte yandan Manisa deplasmanında takımı yalnız bırakmayan iki otobüs dolusu Selçuk Üniversitesi taraftarı maç boyunca hiç susmadan Sarı-mavilileri destekledi. Yaptıkları tezahüratlar ve söyledikleri şarkılarla salonu dolduran Manisalı sporseverleri susturan Selçuk Üniversiteli gençler, alınan galibiyette büyük pay sahibi oldular. Taraftarlar maç sonunda da Başantrenör İsmail Beleş ve oyuncuları tribünlere çağırıp alkışladılar.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.