Üniversite döküldü 62-77

Üniversite döküldü 62-77

Normal sezonu lider tamamlayan ve Play-Offa moralli başlayan Selçuk Üniversitesi Akhisar karşısında tel tel döküldü

Normal sezonu lider tamamlayan ve Play-Off’a moralli başlayan Selçuk Üniversitesi Akhisar karşısında tel tel döküldü. Sarı-mavililer, ligi 8. sırada tamamlayan Akhisar’a 77-62 mağlup oldu

 

Türkiye Basketbol Erkekler 2. Ligi’ni lider olarak bitiren Torku Selçuk Üniversitesi, final serisi ilk maçında sahasında Akhisar Belediyespor’u ağırladı. Sarı-mavililer, final serisindeki ilk maçında kendi seyircisi önünde rakibi Akhisar Belediyespor’a 77 -62 mağlup oldu. Selçuk Kartalları tur şansını 3. maça taşımak için Akhisar’da Çarşamba günü oynanacak karşılaşmayı kazanmak zorunda.

Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya her iki ekipte oldukça kontrollü başladı. Maçın ilerleyen bölümlerinde konuk ekip Akhisar daha diri bir görüntü ortaya koydu ve son saniyelere önde girdi. Akhisar Belediyespor ilk periyodu 17-11 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci periyoduna Selçuk Üniversitesi hızlı başladı. Arka arkaya bulduğu sayılarla aradaki farkı kapatan Üniversite henüz ilk dakikada durumu 18-17’ye getirdi. Uzun süre sayı kaydetmekte zorlanan ekipler periyodun ilk 5 dakikalık bölümünü 20-20 geride bıraktı. Bu sayıdan sonra Akhisar farkı 6 sayıya kadar çıkardı. Bu dakikalarda sayı sessizliğini faul atışlarını sayıya çeviren Akhisar bozdu ve öne geçti. Her iki ekibinde sayı üretmekte zorlandığı periyotta Üniversite’nin sessizliğini Lamar attığı iki faul atışı ve bir smaç ile bozdu. Üniversite, setin bitimine 2 dakika kala Mustafa’nın arka arkaya attığı 5 sayı ile 29-28 öne geçti. Karşılıklı basketlerle geçen ikinci periyotta son saniyede pota altında yakaladığı fırsatı iyi değerlendiremeyen Üniversite devreyi 33-32 geride tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Akhisar sayı ile başladı. Selçuk Üniversitesi ise maçın başından beri sergilediği pota altındaki kayıplarına devam etti. İlk iki dakika geride kalırken Akhisar aradaki farkı 9 sayıya kadar çıkardı. Selçuk Üniversitesi ilk üç dakikalık sayı sessizliğini Ufuk’un attığı 3 sayılık atışla bozdu. Selçuk Üniversitesi, Akhisar’ın bu dakikalarda attığı 7 sayılık farkı Ufuk ve Mustafa azalttı. Selçuk Üniversitesi, karşılıklı basketlerle geçen 3. periyodu 46-50 geride tamamladı. Maçın son çeyreğine Selçuk Üniversitesi Dobi’nin 2 faul atışı iye başladı. Arka arkaya 3 kez üç sayılık atışta Akhisar’ın oyuncularını boş bırakan Selçuk Üniversitesi, ilk dört dakikanın ardından 10 sayı geriye düştü. Sarı-mavililer, son 5 dakikaya 62-52 geride girdi. Selçuk Üniversitesi bu periyotta çoğunlukla pota altından eli boş dönerken Akhisar ise üç sayılık atışları ile maça damgasını vurdu ve puan farkını 12 sayıya kadar çıkardı. Kalan sürede de önemli bir varlık gösteremeyen Selçuk Üniversitesi evinde 77-62’lik bir mağlubiyetle seride 1-0 geriye düştü.

SPOR SERVİSİ

 

FOTO ALTI:

Selçuk Üniversitesi, final serisindeki ilk maçında kendi seyircisi önünde rakibi Akhisar Belediyespor’a 77 -62 mağlup oldu.

 

SALON: Torku Arena

HAKEMLER: Mehmet Keseratar, Yücel Çilingir, Murat Turan

TORKU SELÇUK: Erdem (2), Dobie(18), Eren, Ufuk(7), İsmail(2), Berk, İlkay, Mustafa Güçyetmez (13), Lamar Johnson(8 , Emre, Ömer (5), Onur(7)

AKHİSAR BLD.: Buğra, Mete(3), Güven(14), Gökhan, Levent(4), Mert(16), Okan, Can(14), Tyrone Nelson(17), Evren(9)

PERİYOTLAR: 11-17-32-33,46-50, 62-77

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.