Umudumuzu yitirmedik

Umudumuzu yitirmedik

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 80. hafta basın açıklamasını Ahmet Yılmaz, bahar ile birlikte umutlarının da filizlendiğini ifade ederek eylemlerinden sabırla çıkacaklarını söyledi.

Her hafta olduğu gibi Kayalıpark alanında bir araya gelen çok sayıda platform üyesi ve başörtülü bayanlar özgürlük çağrısını yinelerken ‘Konya İnanç Özgürlükleri Platformu adına 80. hafta basın açıklamasını yapan Ahmet Yılmaz başörtüsüne özgürlük getirilene kadar eylemlerine devam edeceklerin söyledi.  Platform adına 80. Hafta basın açıklamasını yapan Ahmet Yılmaz, bahara olan sevdalarının vuslat ile sonuçlandığını ifade ederek, “Gece ve gündüz eşit birbirine bugün kışa olan sabrımızın bahara olan sevdamıza dönüştüğü gün. Ve günler Allah’ın elindedir. Geceyi gündüze, kışı bahara çeviren, dönüştürecektir elbet zorlukları da kolaylıklara. Ve beklentiler ancak sabır ve kararlılıkla galebe çalacak, yenilgiler bir gün zafere ulaşacaktır. İnananlar için yenilgi ve yenilgiyi kabullenmek asla olmayacaktır. Baharın yeryüzünü yeniden şenlendirmesi hakka, adalete, özgürlüğe olan inancımızı bir kat daha perçinlemekte” dedi.Yılmaz,  konuşmasında Irak işgaline de değinerek, “Gönlümüzün, tarihimizin, kültürümüzün, Bağdat’ımızın işgali anlamına gelen Irak’ın işgalini bir dost ülkenin işgalinden daha çok haremimizin, izzetimizin, onur ve haysiyetimizin işgali olarak gören bizler, bu işgali hangi gerekçeyle olursa olsun kabullenmedik ve kabullenmeyeceğiz de. Demokrasi, insan hakları, batılı manada özgürlük, işgallerin bir gerekçesi, zorbalığın güler yüzü batı insanının kendi hizmetinde kullanmak için ürettiği, yalancı ilahtan başka hiçbir şey olmamıştır. Ve bu sahte ilahlar dünyanın dört bir yanına pazarlanmış, hak ve hakikatin önüne engeller olarak konulmuştur” diye konuştu.
Müslümanların inançlarına, onların iffet ve izzetlerinin sembolü olan başörtüsüne yeni yasaklar getirmek zorbalığın zirvesine işarettir diyen Yılmaz, “Seçim sathı mahalline girildiği şu günlerde kamusal alan bahanesiyle, dünün ve bugünün Türkiye’sinde çok küçük bir azgın azınlık hariç bütün halk tabanı, hep ortak bir dil seslendirmişlerdir. Bu ortak dile rengini veren değer, İslam’ın bizzat kendisidir ve bu değer halkın inançlarını yaşama arzusunu daha bir canlı tutmaktadır” dedi.
Yılmaz konuşmasının sonunda İslam’ın yöneticilere sorumluluklar verdiği gibi halklara da, bireysel ve toplumsal sorumluluklar verdiğini belirtirken, “Müslüman toplumun yönetimlerle olan ilişkisi bu yönetimlerin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirip getirmemesi ile doğru orantılıdır. Yönetimler halkın inançlarından uzaklaştıkça halktan ve desteklerinden uzaklaşmışlardır. Ve halkın desteğinden uzak olan bir yönetimin sonu pek yakındır. Halk, inançlarına değer veren kim olursa olsun onun peşinden gitmiş, kim de bu noktada kendisine oyun oynadıysa ona gereken dersi vermiştir ve vermeye de devam edecektir. Toplumun önünde bulunan liderler, bu bilinçte olup halkın inancıyla oyun oynamamalıdır. Bu liderler, halkın gözünün içine baka baka inanç sömürüsü yapmamalıdır. Aksi takdirde kendi halklarına zulmeden yöneticilerin yanında tarihin içindeki çöplükte yerlerini alacaktır. Halkımız zorba ve diktatör yönetimlerden, siyasi partilerin bol ve boş sloganlarından bıkmış, vaatlerin gerçekleştirilmesini ve adaletin tesis edilmesini beklemektedir” diyerek tepkilerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.