‘Umre ziyareti turistik gezi olarak görülmemeli’

‘Umre ziyareti turistik gezi olarak görülmemeli’

2010 yılının 4. tur umrecilerine Konya İl Müftülüğü tarafından Umre eğitimi ve irşat semineri Hacıveyiszade Camiinde verilmeye başlandı.

2 gün devam edecek olan eğitim seminerinde ilk gün umre ziyaretinin nasıl yapılması gerektiği ve nelere dikkat edilmesi hususunda bilgi verildi. İkinci gün ise umrecilere, umrenin dini boyutu eğitimi verilecek. Seminere Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday da katıldı. Seminer açılışında konuşan Özbuğday, “Umre ziyaretinin turistik gezi olarak görülmemesi gerekir. Umrecilerin kendilerini buna hazırlaması ve neler yapması gerekir, onları iyi öğrenmelidir. Umre eğitimi ve irşat semineri bunun için yapılıyor. Umre ziyareti Hanefi Mezhebine göre sünnet, Şafi Mezhebine göre farzdır, umreciler bunun bilincinde hareket etmeli. Umre ziyaretinde önemli olan samimiyet ve ihlâstır” diye konuştu. Dünyanın en güzel mekânının ve ilk yapılan mabedin Kabe-i Muazzama olduğunu bildiren Özbuğday, “Umreciler bu güzel yerde geçirilecek vaktin sınırlı olduğunu bilmeli. Ziyaretçilerin bu durumu en iyi ve güzel bir şekilde değerlendirilmesi gerekir. Bu güzide mekânın Allah’ın (CC) evi olduğu,  ziyaretçilerin de misafir olduğunun bilincinde hareket edilmeli. Allah’ın (CC) evinde yapılacak ibadetin ve duanın sevabı çoktur, umreciler bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmelidir” dedi. Umre ziyareti sırasında yapılması gerekenler hakkında bilgi veren Hac ve Umre İşleri Müdürü Yusuf Arıkan ise umre eğitimi ve irşat seminerinde umreciler tarafından yanlış bilinen durumları anlatarak yapılması gerekenleri belirtti. Umrecilerin semineri iyi takip etmelerinin umre ziyaretinin sorun yaşanmadan geçmesini sağlayacağını söyleyen Arıkan, ziyaretin samimi ve faydalı bir şekilde geçmesini dilediklerini sözlerine ekledi. Umreciler ise yapılan bu seminerin kendileri açısından çok faydalı olduğunu vurgulayarak, kendilerini umreye şimdiden hazırladıklarını ifade ettiler.
Foto altı:
Konya İl Müftülüğü tarafından Umre eğitimi ve irşat semineri Hacıveyiszade Camii’nde çok sayıda umrecinin katılımıyla başladı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.