Ümmetin yetimlerini misyonerler eğitiyor

Ümmetin yetimlerini misyonerler eğitiyor

İHH Kadın Kolları Şube Başkanı Fatma Türk, “Yetim çocuklarımıza biz sahip çıkmazsak misyonerler kiliseye götürüyor. Yardım için gittiğimiz yerlerde sadece yoksullukla değil misyonerlikle de mücadele ediyoruz” dedi

İnsani Yardım Derneği, Yetim Dayanışma Günleri kapsamında ‘Yetim ve Sorumluluklarımız’ konulu bir panel düzenledi. Mevlana Kültür Merkezi’nde yapılan panele Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Müftüsü Ali Akpınar, Memur-Sen İl Başkanı Nazif Karlıer, Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren, İHH Kadın Kolları Şube Başkanı Fatma Türk, İHH üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, İHH'nın üstendiği yetim hamisi sayısının 4 bin 100'ü geçtiğini söyledi. Son iki yılda yetim çalışmasına ağırlık verdiklerini anlatan Uysal, "Her aile bir yetim baksa Konya 500 bin yetime bakar. Bunu önemsiyorum. İnşallah bu çalışmalar yeniden bir dirilişe ivme kazandıracaktır." diye konuştu.

GÖNÜLLERİ DOYURMALIYIZ

Panelde konuşan İl Müftüsü Ali Akpınar, Dünyada en fazla yetimin İslam coğrafyasında olduğunu söyledi. Günümüzde İslam coğrafyasında savaşların çoğaldığını ve bu savaşlarda çok sayıda çocuğun yetim kaldığını belirten Akpınar, “Keşke yetimler olmasa denilir ama oluyor. İlk insan yetim, son Peygamber yetim. Kur’an-ı Kerim’de 22 ayette yetimlerden bahsediliyor. Yetimlerin sevgiye ve şefkate ihtiyacı var. Karınlarını doyururken gönüllerini de doyurmamız gerekiyor” diye konuştu.

ZALİMLER İNSANLARI KATLEDİYOR

Ülkemizdeki boşanma olaylarından dolayı çocukların yetim kaldığına değinen Akpınar, sözlerine şöyle devam etti: “Dünya yetim üretme merkezine döndü. Zalimler suçlu suçsuz dinlemeden insanları katlediyor. Bunların karşısında duramadığımız gibi kendi yuvamızı yıkmaktan da çekinmiyoruz. Ülkemizde boşanma olayları gün geçtikçe artıyor. Sadece savaş olmasına gerek yok, en ufak sorunlarda boşanan bir ülke haline geldik. Boşandıkça çocuklarımız yetim kalıyor. Bunun önüne geçmemiz gerekiyor. Bu durumun en aktif aktörleri biziz, vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olması gerekiyor.”

ZULMÜN KARŞISINDA DURMALIYIZ

İslam ümmetine birlik çağrısında bulunan Memur-Sen İl Başkanı Nazif Karlıer, sorunu kökten çözmek gerektiğine işaret ederek, “Biz birlik olacağız, diri olacağız ki yetim sorunu kökten çözülsün. Pakistan’a gittiğimde şunu anladım. Ömrümde hiç yetim görmemişim. Oradaki görevlilerin gayretlerini gördüğümde bir insan yetiştirmenin, bir yetime bakmanın hem zahmetini hem güzelliğini fark ettim” şeklinde konuştu. Yetimler için yaptıklarımızı sorgulamamız gerektiğini söyleyen Karlıer, “Yetimler için ne yaptığımıza bakmamız gerekiyor. Çocuklarımızı yetim bırakmak isteyenlere karşı ne yapıyoruz, ne derece karşısında durabiliyoruz. Bunların karşısında duranların yanında ne kadar durabiliyoruz. Ya da bunlara bilip bilmeden ne kadar yardım ediyoruz. Bu tür konuların iyi bilinmesi gerekiyor. Yetim kardeşlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Biz okullarda ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Olsun’ kampanyası başlattık. Çocuklarımız günlük harçlıklarından birazını yetim kardeşleri için topluyor. Konya’da birçok okulda bunu gerçekleştirdik. Amacımız ülkemizdeki tüm sınıfların bir yetim kardeşi olsun” dedi. Karlıer sözlerine şöyle devam etti: “Bir toplumda fakir varsa, hırsız zenginler vardır. En fakir yerlerin aşırı zenginleri olur. Fakirlerin bulunduğu coğrafyalara baktığımızda bunu göreceğiz. Fakirin hakkını çalan hırsızlar olduğu sürece, mağdur halkın mağduriyeti devam edecektir. Yetimlerin yanında olup bu tür durumlara karşı elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Yetimler bizim cennet taşıyıcılarımız olacak.” 

BİZE KARŞI YETİŞTİRİYORLAR

Yetime sahip çıkmanın geleceğe sahip çıkmak olduğunu vurgulayan İHH Kadın Kolları Başkanı Fatma Türk "Ümmetin emanetlerinin bize ihtiyacı var. Biz hanım kardeşlerimiz olarak sadece kendi çocuklarımıza sahip çıkarsak milyonlarca yetime kim sahip çıkacak? Diğer misyoner yardım kuruluşlarına bakın. Bir milyon çocuğa bakıyorsa bunun üçte biri bizim coğrafyamızda. Bizim çocuklarımızı dönüştürerek bize karşı yetiştiriyorlar. Bu konuda Hristiyan olan aileler bile var. Üzerimize düşeni hakkıyla yapamıyoruz. Allah’ın bize emaneti yetimlerimize bizim sahip çıkmamızı gerekiyor. Misyonerler dur durak bilmeden çalışıyor. Bizim çocuklarımızın düşüncelerini değiştirerek bize karşı silah olarak kullanıyorlar" dedi.

MİSYONLERLİK-SÖMÜRGECİLİK İÇ İÇE

Dünyanın İslam’a muhtaç olduğunu dile getiren Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren, "Amerika'nın da, Asya'nın da İslam’a ihtiyacı var, tüm cihanın da İslam’a ihtiyacı var. Burada vazife bizim üzerimize, cihanşümul bir Müslümanın üzerine düşüyor. Rabbimiz, Maun suresinde ‘Dini yalanlayanı gördün mü?’ dedikten sonra ilk özelliği olarak ‘işte yetimi itip kakan odur" diyor. Misyonerliğin sömürgecilikle iç içe çalıştığını belirten Taşgetiren,”Şunu sormak lazım: bu çocuğu ya ben sahipleneceğim, bir Fatma bir Ahmet yetişecek ya da bir Elizabeth o çocuğu kiliseye götürecek” diyerek durumun ehemmiyetini bir kez daha hatırlattı.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.