Milli Görüş camiasının acı günü Recai Kutan vefat etti

Milli Görüş camiasının acı günü Recai Kutan vefat etti

Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı, Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, ESAM Genel Başkanı Recai Kutan, 94 yaşında hayatını kaybetti.

Milli Görüş lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın da yakın çalışma arkadaşlarından olan Kutan'ın vefatı, sevenlerini üzdü. 5 Nisan 1930'da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Malatya'da tamamlayan, İstanbul Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden 1952 yılında mezun olan Recai Kutan, 1974-1980 yılları arasında Milli Selamet Partisi (MSP) Genel Başkan Yardımcılığı göreviyle siyasi çalışmaların içerisinde oldu. 1977 seçimlerinde, Millî Selamet Partisi'nden Malatya milletvekili, 1977 koalisyon hükûmetinde İmar ve İskân Bakanı olarak görev aldı. 12 Eylül Darbesi'nden sonra diğer MSP yöneticileriyle beraber 9,5 ay hapis yattı. 1983'ten sonra kurulan Refah Partisi'nin genel başkan yardımcısı oldu ve Refah Partisi'nin Malatya milletvekili olarak meclise girdi. 1996-1997 yılları arasında 54. Hükümet'te enerji ve tabii kaynaklar bakanı olarak görev yaptı.

1072947566-19106980-recai-kutan4.jpg

MİLLİ GÖRÜŞ DAVASINA GÖRÜŞ VERDİ

Refah Partisi'nin kapatılmasının ardından yeni kurulan Fazilet Partisi'nin genel başkanlığına seçildi. 1999 genel seçimleri sonucu meclise girdi. Fazilet Partisi'nin de kapatılmasıyla, 2001 yılında Saadet Partisi'nin kurucuları arasında bulundu ve kurucu genel başkanlık görevini üstlendi.[3] Sürdürdüğü genel başkanlık görevini, 11 Mayıs 2003 tarihinde yapılan 1. Olağan Kongrede Necmettin Erbakan'a devretti, ancak, 29 Aralık 2003'te Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Necmettin Erbakan'ın kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle görevlerinden ayrılmasını istedi. Bunun üzerine Erbakan, 30 Ocak 2004'te parti üyeliğinden ve genel başkanlıktan istifa etti.[4] Bu tarihten itibaren Recai Kutan, genel başkanlık görevini vekaleten yürütmeye başladı. Kutan, 8 Nisan 2006'da yapılan 2. Olağan Kongre'de, genel başkanlık görevini bu sefer seçimle üstlendi. Recai Kutan, Saadet Partisi Yüksek İstişâre Kurulunda üyeliğinin yanısıra, yine kurucuları arasında yer aldığı Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezinin genel başkanlığını da yürütüyordu.

ACI HABERİ PARTİ GENEL MERKEZİ DUYURDU

Acı haberi Saadet Partisi Genel Merkezi duyurdu. Genel merkezin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Başımız sağ olsun. Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanımız, Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz, ESAM Genel Başkanı Muhterem Büyüğümüz Recai Kutan hakkın rahmetine kavuşmuştur. Milletimizin ve camiamızın başı sağolsun” denildi. Merhaba Gazetesi olarak bizler de merhum Recai Kutan'a Allah'tan rahmet, ailesi ve Milli Görüş camiası başta olmak üzere, tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.

SAİT ÇELİK

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum