Umke Ekibinin Yaptığı Tatbikat Gerçeğini Aratmadı

Umke Ekibinin Yaptığı Tatbikat Gerçeğini Aratmadı

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde Samsun, Amasya, Ordu ve Sinop UMKE ekiplerinin katılımıyla '3. UMKE bölge kampı ve tatbikatı' Samsun’da gerçekleştirildi.    Programın ilk gününde Ulusal Medikal...

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde Samsun, Amasya, Ordu ve Sinop UMKE ekiplerinin katılımıyla '3. UMKE bölge kampı ve tatbikatı' Samsun’da gerçekleştirildi.

    Programın ilk gününde Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Tekkeköy ilçesine bağlı Asarağaç Mesire Alanı’na kamp düzeni alarak yerleşti. Ekip uyumunu ve motivasyonunu arttıracak eğitimler yapan ekipler geceleyin de pusula ile yön bulma ve çeşitli haberleşme teknikleriyle alanda yaralı arama çalışmaları yaptı.

    Programın ikinci gününde ekipler sabah erken saatlerde kamp alanından Bayraktepe zirvesine fizik kondisyon ve mukavemet amaçlı yürüyüş yaptı. Öğleden sonra ise tatbikat öncesi görev bölgelerini ulaştırma amaçlı, şehir merkezindeki toplanma noktasında koordinat verilerek hedeflerine ulaştırma ve pusula ile yön bulma uygulaması yapıldı. Akşam saatlerinde Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile ortaklaşa enkaz simülasyonunda yaralı kurtarma tatbikatı yapıldı. Göçük altında kalan, yüksekte mahsur kalan ve derin kuyuda kurtarılmayı bekleyen yaralılara AFAD ekipleri tarafından ulaşıldı. Gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra görev alan UMKE timleri yaralılara olay yerinde ilk müdahalelerini yaparak yaralıları enkazdan çıkardı.

    Programın son gününde Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi afet alanına mobil şişme çadır hastane kurularak tatbikat sona erdi.

    Tatbikata 4 ilden toplam 45 UMKE personeli katıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.