Uluslararası İnternet Otoriteleri Brezilya'da Bir Araya Gelecek

Uluslararası İnternet Otoriteleri Brezilya'da Bir Araya Gelecek

Son dönemde ortaya çıkan siber casusluk skandalları sebebiyle iletişim altyapısında reform yapmayı hedefleyen Brezilya, internetin kararlılığı ve bütünlüğünü sağlamak için küresel adımlar atıyor.

Son dönemde ortaya çıkan siber casusluk skandalları sebebiyle iletişim altyapısında reform yapmayı hedefleyen Brezilya, internetin kararlılığı ve bütünlüğünü sağlamak için küresel adımlar atıyor. Konuyu Birleşmiş Milletler (BM) gündeminde tartışan Brezilya, bu kez de internet yönetiminde yapılması gereken uluslararası düzenlemelerin konuşulacağı önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Konu ile ilgili İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu (ICANN) Başkanı Fadi Chehade ile görüşen Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, bu vesileyle gelecek yıl düzenlenecek programda internet alanında küresel etkiye sahip sektör temsilcilerini bir araya getirecek. Toplantı vesilesiyle internet dünyasında büyük bir role sahip ICANN'ın desteğini alan Brezilya, gerçekleştirmek istediği milli internet projesini uygulamaya koymak için zemin hazırlıyor.

Toplantıya Brezilya'nın ev sahipliği yapacağının duyurulmasının ardından konuyu basına değerlendiren ICANN Başkanı, Rousseff'in BM toplantısında yaptığı cesur konuşmayla bu değişime liderlik ettiğini vurguladı. Rousseff'in taleplerini yerinde bulduğunu söyleyen Chehade, internetin kullanımına bağlı olarak ülkeler arasında güven unsurunun bozulduğuna işaret etti.

Toplantı fikrinin kendilerinden çıktığını ve internet güvenliğini bir basamak ileriye taşımak için Rousseff''in gür sesinden yararlanmak istediklerini belirten Chehade, bunu kurum olarak tek başına yapamayacaklarını belirtti. Bu birliğin ancak sektörün içinde yer alan tüm oyuncuların katılımıyla gerçekleşebileceğini söyleyen Chehade, ekonomik, siyasi ve dini fikirlerin serbestçe dolaşabilmesi için gerekli adımların bu toplantı vesilesiyle atılabileceğini dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.