Uluslararası Haber Ajansları Riyad'da Bir Araya Geldi.

Uluslararası Haber Ajansları Riyad'da Bir Araya Geldi.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da '4. Uluslararası Haber Ajansları Kongresi' dün akşam saatlerinde başladı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da '4. Uluslararası Haber Ajansları Kongresi' dün akşam saatlerinde başladı.

Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz el-Suud'un himayesinde Suudi Arabistan Haber Ajansı'nın (SPA) ev sahipliği yaptığı kongrede; Cihan Haber Ajansı'nın (Cihan) yanısıra dünyanın farklı ülkelerinden 70'ten fazla haber ajansı ve medya kuruluşu hazır bulundu. SPA'nın Başkanı Abdullah el-Hüseyin'in daveti üzerine, kongreye Cihan'ı temsilen Genel Müdür Abdülhamit Bilici katıldı.

4. Uluslararası Haber Ajansları Kongresi'nin açılış konuşmasını Suudi Arabistan Kültür ve Enformasyon Bakanı Abdülaziz bin Muhiddin Hoca yaptı. Katılımcılara Suudi Kralı Abdullah'ın selamını iletti.

Hoca konuşmasında, haber ajanslarının haber üretiminin ana kaynağı olması hasebiyle üzerlerine düşen sorumlulukları hatırlattı. Suudili Bakan, Suudi Arabistan'ın kamu ve özel kurum, kuruluş ve organlarıyla hızla gelişen medyaya ayak uydurmak için çalıştığının altını çizdi.

"Riyad kongresi büyük medya kurum ve kuruluşlarını bir araya getiriyor. Bunların halen gelişim aşamasında olan diğer medya kurum ve kuruluşlarına yardımcı olma sorumlulukları vardır." diyen Suudili Bakan, bu kongreden beklenenin, temenni edilenin katılımcıların uzmanlık ve deneyim alışverişinde bulunması olduğunu söyledi.

4. Uluslararası Haber Ajansları Kongresi'nin dönem başkanlığını devralan SPA Başkanı Abdullah el-Hüseyin'in yaptığı konuşmada, SPA'da son dönemlerde yaşanan gelişmeler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Konuşmaların ardından katılımcılara akşam yemeği ikram edildi. 4. Uluslararası Haber Ajansları Kongresi üç gün sürecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.