Uluslararası Ceza Mahkemesi, Kenyalı Gazetecinin Tutuklanmasını İstedi

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Kenyalı Gazetecinin Tutuklanmasını İstedi

Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC), yargılama sürecinin tıkanmasına neden olan tanık çekilmelerinde etkili kişi olduğuna dair şüpheler üzerine Kenyalı gazeteci Walter Osapiri Barasa'nın tutuklanmasını talep etti.

Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC), yargılama sürecinin tıkanmasına neden olan tanık çekilmelerinde etkili kişi olduğuna dair şüpheler üzerine Kenyalı gazeteci Walter Osapiri Barasa'nın tutuklanmasını talep etti. Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta ve yardımcısı William Ruto’yu da yargılayan mahkeme, 536 numaralı tanık için geri çekilmesi karşılığı 33 bin dolar rüşvet teklif ettiği iddia edilen gazeteci için mahkemeye karşı faaliyet yürütmesi sebebiyle 5 yıl hapis cezası talebinde bulundu.

Kenya'da yaşanan terör saldırıları sebebiyle geçen hafta yapılması beklenen duruşması ertelenen mahkemenin suçlamalarını red eden Barasa, avukatlarının gerekli açıklamayı yapacağını söyledi.

Öte yandan Kenya Yüksek Mahkemesi, iddialarla alakalı yargılamanın önce Kenya içinde yapılması gerektiğini, suçlu görülürse sürecin ICC'ye devredilebileceğini açıkladı.

2007 Kenya seçimleri sırasında meydana gelen halk eylemlerinde 1200 kişi ölmüş, yüzbinlerce kişi olayların yatıştırılması için yerlerinden göç ettirilmişti. Olayların başlamasına sebep olan söylemlerinden dolayı Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta ve yardımcısı William Ruto ICC tarafından suçlu bulunmuş ve geçtiğimiz ay Hollanda’nın Hague şehrinde yargılamalarına başlanmıştı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.