Ukraynalılar Dizel Otomobilleri Tercih Ediyor

Ukraynalılar Dizel Otomobilleri Tercih Ediyor

Dizel ile benzin arasında neredeyse fiyat farkı bulunmayan Ukrayna’da otomobil alıcılarının tercihlerini dizelden yana kullanmaya başladı.

Dizel ile benzin arasında neredeyse fiyat farkı bulunmayan Ukrayna’da otomobil alıcılarının tercihlerini dizelden yana kullanmaya başladı.

Ukraynalılar, Haziran ayında, 14 bin 840 araç için yaklaşık 353 milyon 800 bin dolar harcadı. Ukrayna’daki otomobil alıcıları ortalama bir araç için 24 bin dolar verdi.

En çok araç satışının gerçekleştiği başkent Kiev ve bölgesinde 3 bin 800 otomobil için 107 milyon 300 bin dolar verildi. Araç satışının çok olduğu ikinci bölge ise Donetsk oldu. Donetsk sakinleri 2 bin 800 aracı, 60 milyon 400 bin dolara satın aldı. Sanayi bölgesi Dnepropetrovsk’ta ise 27 milyon 800 bin dolara bin 200 araç, Harkiv Bölgesi 24 milyon 600 bin dolara bin araç ve Odesa Bölgesinde ise 15 milyon dolara 540 aracın satışı gerçekleşti.

Ukrayna’da geçtiğimiz ay otomobil satışlarının düşük olduğu bölgeler ise 105 araçla Çernovitsk, 97 otomobil satışı ile Volınsk ve 73 araç satışıyla Ternopil oldu.

İthal otoları kapsayan yeni vergilerin başladığı Nisan Ayı’nda Ukraynalılar yaklaşık 597 milyon 800 bin dolara 25 bin 900 araç satın almıştı. Araç satışları ithal otolara verginin yürürlükte olduğu Mayıs ayında ise birden 15 bine düşmüştü.

Bununla birlikte Ukrayna’da satılan taşıtların yüzde 43’ünü sedan otomobiller, yüzde 31’ini ise arazi taşıtları oluşturdu.

UKRAYNALILARIN DÖRTTE BİRİ DİZELİ TERCİH EDECEK
Son yapılan araç satışları taban alındığında Ukraynalılar dizel yakıtlı araçlara tercih etmeye başladığı görüldü. Ülkedeki istatistik verilere göre Haziran ayında satılan araçlardan yüzde 20,9’unu dizel araçlar oluşturdu. Nisan ayından önce ise satılan araçlardan yaklaşık yüzde 14,1’i dizel taşıtlardı. Uzmanlara göre sonbaharda her dört Ukraynalıdan birisi dizel aracı tercih edecek.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.