Uğurlu için vefa programı

Uğurlu için vefa programı

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, siyasetçi yazar Dr. Kâmil Uğurlu’nun 80. yaşı ve 60. yazı yılı vesilesiyle bir vefa günü düzenledi.

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, siyasetçi yazar Dr. Kâmil Uğurlu’nun 80. yaşı ve 60. yazı yılı vesilesiyle bir vefa günü düzenledi. Meram Belediyesi Tantavi Kültür Merkezindeki programda yakın dostları Uğurlu’yu anlatırken, TYB tarafından yayınlanan “Kuş Misâli” adlı kitap katılımcılara hediye edildi.

Programın açılış konuşmasında devletinin ve milletinin hizmetinde 80 yaşına gelmiş bir bilgeyi konuşmak için bu programı düzenlediklerini söyleyen TYB Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu daha sonra şöyle devam etti: “Üniversite hocalığı, TİKA Başkanlığı ,Belediye başkanlığı ve daha bir çok hizmetlerde bulunmuş torosların /Aladağından Arif ağanın oğlu Kâmil Uğurlu ağabeyin şiir limanına sığındığı sanat ve edebiyatı öncelediği bir uzun hayatın şiir gibi kısa hikayesini konuşmak için buradayız. Kâmil Uğurlu ağabeyin üzerinden hikmetli sözleri tohum olarak saçmak için buradayız.”

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da Uğurlu’nun kitaplarını zevkle okuduğunu belirtti.

Açılış konuşmasının ardından program yöneticisi Mustafa Çıpan, TYB Sakarya Şubesi başkanı Fahri Tuna, eğitimci Ertan Bilici ile Karaman Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Yemiş Kâmil Uğurlu’ya dair tespitlerini, hatıralarını anlattı.

Daha sonra Uğurlu’nun kadim dostlarından yazar Mehmet Kamil Berse’nin mektubu okundu.

Konuşmacıların ardından eşi Hilal Hanım ile kürsüye davet edilen Dr. Kâmil Uğurlu “Allah bizi bu fakiri bu programa lâyık kılsın ve herkese Ahmet Köseoğlu, Mustafa Çıpan, Fahri Tuna, Ertan Bilici ve Burhan Yemiş gibi dostlar ihsan etsin. Bütün katılımcılara teşekkür ediyorum; geleceğinizi biliyordum” dedi.

Programın sonunda Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ve TYB Başkanı Ahmet Köseoğlu Dr. Kâmil Uğurlu’ya özel tasarlanmış Mevlevi Sikkesi minyatürü takdim etti. Konuşmacılar Çıpan, Tuna, Bilici ve Yemiş’in katılım belgelerini de Prof. Dr. Ahmet Alkan takdim etti.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.