Konyalılar sabah  namazında buluştu

Konyalılar sabah namazında buluştu

Gazze'de bütün dünyanın gözü önünde tarihin gördüğü en alçakça insanlık suçunun işlendiği bir dönemde gerçekleştirilecek büyük buluşmada eller semaya açılarak tüm mazlumlar için dua edildi

Konya hafta sonu 81 il ile birlikte oldukça anlamlı ve büyük bir buluşmaya sahne oldu. Cihannüma’nın organizasyonunda aileler sabah namazında bir araya geldi. Gazze'de bütün dünyanın gözü önünde tarihin gördüğü en alçakça insanlık suçunun işlendiği bir dönemde gerçekleştirilecek büyük buluşmada eller semaya açılarak tüm mazlumlar için dua edildi. Konya’da buluşmanın adresi Sultan Selim Camii (Mevlana Meydanı) oldu. Binlerce Konyalı omuz omuza saf tutarak sabah namazını eda etti.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI KATILDI

Cihannüma Genel Merkezi tarafından koordine edilen ve tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek sabah namazı buluşması Konya merkez Sultan Selim Camii ile birlikte Ereğli Ulu Camii, Akşehir Hasan Paşa İmaret Camii, Kulu Kubbeli Camii, Çumra Merkez Ulu Camii ve Seydişehir Seyyid Harun Veli Camii’nde de gerçekleştirildi. Konya’daki sabah namazını Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge kıldırdı. Cihannüma’nın büyük buluşmasına İlim Yayma Cemiyeti, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, TÜGVA, Anadolu Gençlik Derneği, İHH, Memur-Sen, Yedi Hilal ile Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı da destek verdi.

SAİT ÇELİK

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.